Chłodnik litewski z botwinki
Źródło: https://korniszonki.blogspot.com/2017/05/chodnik-litewski-z-botwinki.html
Składniki na chłodnik 1 pęczek botwinki1 pęczek rzodkiewki1 zielony ogórek1 pęczek mały szczypiorku lub dymki 1 mały pęczek koperku500 ml jogurtu naturalnego lub kefiru2 jajka na twardo1 ząbek czosnku1 łyżeczka octuSól, pieprz i cukier do smakuUmyte buraczki z częścią łodyg (ale bez liście) gotujemy ok. 10 min. w osolonej wodzie z dodatkiem odrobiny octu. W tym czasie ogórka i...
Najnowsze przepisy
Sernik z bezą kokosową to klasyczny domowy wypiek, który... ⇖ 7
Najlepsza surówka z kapusty pekińskiej i koperkiem Jeśli... ⇖ 15
Udka kurczaka pieczone z żurawiną to przepis jaki... ⇖ 20
Delikatny rosół wieprzowo -drobiowy z małymi pierożkami... ⇖ 20
Proste, postne i pachnące grzybami. Łazanki z kapustą to... ⇖ 14
Przepisy z bloga
Kruchutkie rogaliki orzechowe - ciasteczka idealne na Boże... ⇖ 42
Sałatka z truskawkami, mozzarellą i mieszanką młodych... ⇖ 185
Francuskie paluchy serowe - pyszna przekąska z ciasta... ⇖ 238
Świąteczne ciasteczka orzechowe z orzechem włoskim i... ⇖ 226
Tradycyjny sernik wiedeński mojego tatyPolecam przepis na... ⇖ 386
Czeskie ciasteczka orzechowe, czyli słynne Masarykovo... ⇖ 365
Ślimaczki z ciasta francuskiego z masą makowąŚlimaczki... ⇖ 249
Kocie oczka, tradycyjne ciasteczka znane w Galicji i na... ⇖ 298
Śledzie z powidłami i wędzoną papryką pimentonŚledzie... ⇖ 293
Choinki z serkiem, tuńczykiem i koperkiem - efektowna... ⇖ 651
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1741
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1073
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 687
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 599
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 581
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 546
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 477
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 473
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 453









































