Chłodnik litewski z botwinki
Źródło: https://korniszonki.blogspot.com/2017/05/chodnik-litewski-z-botwinki.html
Składniki na chłodnik 1 pęczek botwinki1 pęczek rzodkiewki1 zielony ogórek1 pęczek mały szczypiorku lub dymki 1 mały pęczek koperku500 ml jogurtu naturalnego lub kefiru2 jajka na twardo1 ząbek czosnku1 łyżeczka octuSól, pieprz i cukier do smakuUmyte buraczki z częścią łodyg (ale bez liście) gotujemy ok. 10 min. w osolonej wodzie z dodatkiem odrobiny octu. W tym czasie ogórka i...
Najnowsze przepisy
Już od kilku lat staram się przygotowywać na Święta... ⇖ 7
Jesiotr to ryba, która nie potrzebuje wielu dodatków.... ⇖ 23
Leśna, gotowana bez pośpiechu - zupa grzybowa to jeden z... ⇖ 21
Pyszne, kokosowe ciasto przekładane słonymi krakersami.... ⇖ 26
Aromatyczna, klarowna i pełna głębokiego smaku suszonych... ⇖ 25
Przepisy z bloga
Inlagd sill, czyli śledzie marynowane po szwedzku w sosie... ⇖ 25
Kruchutkie rogaliki orzechowe - ciasteczka idealne na Boże... ⇖ 47
Sałatka z truskawkami, mozzarellą i mieszanką młodych... ⇖ 191
Francuskie paluchy serowe - pyszna przekąska z ciasta... ⇖ 248
Świąteczne ciasteczka orzechowe z orzechem włoskim i... ⇖ 233
Tradycyjny sernik wiedeński mojego tatyPolecam przepis na... ⇖ 398
Czeskie ciasteczka orzechowe, czyli słynne Masarykovo... ⇖ 379
Ślimaczki z ciasta francuskiego z masą makowąŚlimaczki... ⇖ 256
Kocie oczka, tradycyjne ciasteczka znane w Galicji i na... ⇖ 309
Śledzie z powidłami i wędzoną papryką pimentonŚledzie... ⇖ 299
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 3086
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2162
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1507
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 861
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 760
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 718
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 709
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 686
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 661









































