Najnowsze przepisy
Ciasto kruche z makiem to prosty i smaczny wypiek, który... ⇖ 28
Bezalkoholowe koktajle sprawdzą się podczas wielu okazji... ⇖ 19
Znacie te uwielbiane przez najmłodszych popękane ciacha?... ⇖ 27
Burger Historia i Pochodzenie – od Hamburg steak do moich... ⇖ 15
W dzisiejszym wpisie podzielę się z Wami moim ulubionym... ⇖ 16
Arabskie wpływy w kulturze Hiszpanii Historia obecności... ⇖ 13
Wprowadzenie do Pieczonych Udek Kurczaka w Sosie Grzybowym... ⇖ 20
Wprowadzenie do przepisu na Naleśniki zapiekane z mięsem... ⇖ 30
Choucroute garnie
Niektórzy nazywają to francuskim bigosem, choć biorąc pod uwagę, że bigos musi być z kawałków (stąd staropolskie słowo bigosować), to niezbyt dobry kierunek. Właśnie ta podstawowa różnica, jaką są całe kiełbaski, a przynajmniej niezbyt mocno poszatkowane stanowi o tym, że nie jest to bigos.Potrawa alzacka. Alzacja, co prawda, administracyjnie należy do Francji, ale została...
Przepisy z bloga
Trudno wyobrazić sobie cywilizację bez cebuli.Mastering... ⇖ 36
Pierwsze skojarzenia z Amiszami, to konne bryczki w kraju,... ⇖ 56
Na początku pomyślałem, że to mogłoby być takie moje... ⇖ 42
Kolejny wpis z czasznicą. Jak wspomniałem poprzednio,... ⇖ 50
Czasznica olbrzymia to taki grzyb, który wygląda jak... ⇖ 63
Sezon cukiniowy w pełni, można przygotować alternatywę... ⇖ 137
Genialne w swojej prostocie. Bardzo proste i smaczne. Coś... ⇖ 123
Przepisy na czasie
Roladki schabowe nadziewane pieczarkami Tradycyjny domowy... ⇖ 126
Tradycyjnie grudzień rozpoczynam przepisem na piernik.... ⇖ 106
Rewelacyjny makowiec z budyniem Nie będziecie chcieli już... ⇖ 93
Wprowadzenie do przepisu na Krokiety z chleba tostowego z... ⇖ 65
Jak mrozić uszka wigilijne Mrożenie uszek wigilijnych to... ⇖ 65
Uszka do barszczu z orzechami i grzybamiW polskiej tradycji... ⇖ 52
Jak gotować mrożone uszka Mrożenie uszek wigilijnych to... ⇖ 51