Choucroute garnie
Źródło: http://kuchniakryzysowa.blogspot.com/2023/03/choucroute-garnie.html
Niektórzy nazywają to francuskim bigosem, choć biorąc pod uwagę, że bigos musi być z kawałków (stąd staropolskie słowo bigosować), to niezbyt dobry kierunek. Właśnie ta podstawowa różnica, jaką są całe kiełbaski, a przynajmniej niezbyt mocno poszatkowane stanowi o tym, że nie jest to bigos.Potrawa alzacka. Alzacja, co prawda, administracyjnie należy do Francji, ale została...
Najnowsze przepisy
Marynowana mozzarella to świetny pomysł na aromatyczną... ⇖ 23
Szybki barszczyk idealny do małych pierożków z mięsem... ⇖ 41
Domowe Piwo Imbirowe - Ginger Beer(*SERIA FIT*)Domowe piwo... ⇖ 29
Kochani! Święta to nie tylko przepisy i idealne dania,... ⇖ 44
Kompot wigilijny to dla mnie jeden z najbardziej domowych i... ⇖ 36
Barszcz Wigilijny na Domowym Zakwasie Buraczanym(Cook4me... ⇖ 50
Ten koktajl ze szpinakiem, jarmużem, selerem naciowym,... ⇖ 37
Przepisy z bloga
Wyjątkowo kryzysowe, bo zasadniczo wyrzucane jako odpad,... ⇖ 58
Będąc jeszcze biednym studentem, zdarzało się czasem... ⇖ 69
Grzyb o ciekawej nazwie, ozorek dębowy, jak sama nazwa... ⇖ 134
Dzisiaj obchodzimy Star Trak Day, na okoliczność rocznicy... ⇖ 120
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 3528
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2285
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1647
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 910
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 834
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 824
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 774
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 767









































