Chrupiąca surówka ze szparagów - witaj Czerwcu!
Źródło: http://kuchnia-w-sloncu.blogspot.com/2020/06/chrupiaca-surowka-ze-szparagow-witaj.html
Czerwiec - przełom wiosny i lata.To miesiąc, kiedy rozpoczyna się dojrzewanie, zawiązywanie, pęcznienie, rośnięcie.Kwiaty zrzucają delikatne sukienki z płatków, by już za chwilę przemienić się w kolorowe, soczyste i jędrne owoce pełne smaku.Tymczasem na straganach i w warzywniakach wciąż jeszcze wiosenne szparagi i inne pyszności wystawiają swe policzki do coraz mocniej...
Najnowsze przepisy
Mięciutki, wilgotny, po prostu rozpływa się w ustach.... ⇖ 3
Wino to nie tylko szlachetny trunek do degustacji, ale i... ⇖ 3
Miodownik z kremem budyniowym to jedno z tych tradycyjnych... ⇖ 19
Ciasto drożdżowe wzbogacone o kardamon z nadzieniem z... ⇖ 9
Przepisy z bloga
Uwielbiam zbierać grzyby, jednak zazwyczaj jedzenie ich... ⇖ 21
Przyznam, że w tym roku bardzo czekam na święta i kilka... ⇖ 43
Uwierzycie, że jest już druga połowa Listopada?Nie raz... ⇖ 64
Pozostając wciąż w dyniowym temacie, zapraszam dziś bez... ⇖ 72
Zastanawiałam się ostatnio co sprawia, że dom pachnie... ⇖ 109
Zeszłoroczny post z ziemniaczanymi sałatkami na letnie... ⇖ 118
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 548
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 473
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 450
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 389
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 373
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 352
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 341
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 245
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 228
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 222









































