Najnowsze przepisy
Najlepsze ciasto, które babcia piecze każdego lata. Teraz... ⇖ 107
Ciekawy sposób na jajka sadzone Jajka sadzone w wianuszku.... ⇖ 23
Ciasteczka zrobione, bo miałam masło na końcówce daty,... ⇖ 18
Uwielbiam agrest, a w tym roku obrodził bardzo, więc... ⇖ 23
Przygotowanie dobrego ciasta drożdżowego wbrew pozorom... ⇖ 41
Inspiracją do tej sałatki były dwie rzeczy - pierwsza to... ⇖ 27
Chutney z jabłek

Chutney z jabłekChutney z jabłek, to pyszny dodatek do dań z różnego rodzaju mięsa i nie tylko. Ten sos można użyć, jako glazurę do posmarowania mięsa przed pieczeniem. Według mnie wspaniale też smakuje z serami dojrzewającymi i pleśniowymi. Z reguły podaje się go na zimno, ale dobrze smakuje również na ciepło. W sezonie na jabłka warto zrobić sobie kilka słoiczków na zimę. Do chutneya najlepiej wybrać soczyste i kwaskowe jabłka, takie idealnie sprawdzą się w...
Przepisy z bloga
Chai masala, indyjska herbata z przyprawami Chai masala,... ⇖ 60
Pieczone udka z kurczaka Pieczone udka z kurczaka - zawsze... ⇖ 73
Grillowane szpadki z kurczakaGrillowane szpadki z kurczaka... ⇖ 95
Pieczona w piwie biała kiełbasaPieczona w piwie biała... ⇖ 119
Pasta jajeczna z chrzanemPasta jajeczna z chrzanem - pyszny... ⇖ 110
Przepisy na czasie
Poniżej stary, wypraktykowany w naszej rodzinie od lat... ⇖ 1476
Wprowadzenie do Pasztecików z mięsem i sosem czosnkowym... ⇖ 777
Te ogórki wychodzą niezwykle łagodne w smaku i naprawdę... ⇖ 752
Bób w zupełnie innej odsłonie, ze świeżymi warzywami... ⇖ 508
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 417