CIABATTA. W FORMIE BUŁEK

Włoska ciabatta to jeden z moich ulubionych gatunków pieczywa. Charakteryzuje się mięciutkim, delikatnym, porowatym środkiem i chrupiącą skórką. To takie rustykalne, płaskie pieczywo Nie idealnie równe, czasem lekko powykrzywiane, ale taki jego urok. Ciabatta nie jest wypiekiem trudnym, jest jednak wypiekiem czasochłonnym, najlepiej więc rozłożyć go na 2 dni. Pierwszego robimy sztywny zaczyn typu biga, a drugiego dnia łączymy go z ciastem właściwym, po czym następuje...
Najnowsze przepisy
Thanksgiving is such a magical time, isn’t it? I can... ⇖ 4
Thanksgiving is truly one of my favorite times of the year!... ⇖ 6
Ah, Thanksgiving! It’s that magical time of year when the... ⇖ 9
Oh, let me tell you, there’s something just magical about... ⇖ 14
Pyszny obiad bezmięsny czyli makaron z sosem z pieczonych... ⇖ 10
There’s just something about *cute Thanksgiving cupcakes*... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 287
Szukasz lekkiej, zdrowej i pełnej smaku zupy? Zapraszam... ⇖ 71
Szybka, pożywna i pełna białka pasta do chleba to... ⇖ 77
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 840
Przysmak Sułtana to jedno z tych ciast, które wygląda... ⇖ 391
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 367
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 351
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 287