Najnowsze przepisy
Kurczak po japońsku to danie, które warto wypróbować.... ⇖ 9
Jakie dekoracje ścienne warto wybrać do kuchni? Kuchnia... ⇖ 3
Przedstawiam Wam 6 propozycji imprezowych koreczków -... ⇖ 16
Włoska ciabatta to jeden z moich ulubionych gatunków... ⇖ 18
Boczniaki jak śledzie przepis Dzisiaj mam dla Was coś... ⇖ 16
Kotleciki ziemniaczane w ugotowanym jajkiem oraz tartym... ⇖ 25
Mus dyniowo-pomarańczowy to pomysł na oryginalny, pyszny... ⇖ 12
CIABATTA. W FORMIE BUŁEK
Włoska ciabatta to jeden z moich ulubionych gatunków pieczywa. Charakteryzuje się mięciutkim, delikatnym, porowatym środkiem i chrupiącą skórką. To takie rustykalne, płaskie pieczywo Nie idealnie równe, czasem lekko powykrzywiane, ale taki jego urok. Ciabatta nie jest wypiekiem trudnym, jest jednak wypiekiem czasochłonnym, najlepiej więc rozłożyć go na 2 dni. Pierwszego robimy sztywny zaczyn typu biga, a drugiego dnia łączymy go z ciastem właściwym, po czym następuje...
Przepisy z bloga
Włoska ciabatta to jeden z moich ulubionych gatunków... ⇖ 18
Mięciutkie ciasto, przeplatane kawałkami śliwek, do tego... ⇖ 44
Mięciutki środek i pysznie chrupiąca skórka ... cóż... ⇖ 2330
Składniki:(na 25 szt)3 szklanki mąki krupczatki250 g... ⇖ 48
Składniki na kruche ciasto:(u mnie blaszka 24cm x 24cm)450... ⇖ 51
Zapiekanka z ziemniaków i mielonych klopsików to proste... ⇖ 82
Składniki na ciasto:(foremka 24cm x 24cm)2 szkl mąki... ⇖ 83
Kolejne kolorowe desery, które przygotowałam to serniczki... ⇖ 98
Pyszne, małe krokieciki, które tym razem nafaszerowałam... ⇖ 145
Przepisy na czasie
Śledzie z tego przepisu są przepyszne, słodko - kwaśne,... ⇖ 4304
Prosty i szybki przepis na pyszne ciasteczka twarogowe... ⇖ 3606
Mięciutki środek i pysznie chrupiąca skórka ... cóż... ⇖ 2330
Warstwowa sałatka z pieczarkami marynowanymi to pyszna i... ⇖ 1643
Szukacie pomysłu na ciekawe ciasto na świąteczny stół?... ⇖ 1519
Makowiec japoński to wilgotny i puszysty wypiek, który... ⇖ 1277
Ciasto na wafelkowym spodzie to doskonałe rozwiązanie... ⇖ 1048