Najnowsze przepisy
W zasadzie krótko i na temat. Tak będzie i tym razem. Nie... ⇖ 12
Szklanka kaszy jęczmiennej pęczak (250 ml) waży około... ⇖ 17
Naranjilla, znana również jako Solanum quitoense, to... ⇖ 30
Składniki: boczek wieprzowy bez kości i skóry 1,5... ⇖ 26
Delikatne ale pyszne mięso idealne dla każdego? Te wymogi... ⇖ 30
CIABATTA. W FORMIE BUŁEK

Włoska ciabatta to jeden z moich ulubionych gatunków pieczywa. Charakteryzuje się mięciutkim, delikatnym, porowatym środkiem i chrupiącą skórką. To takie rustykalne, płaskie pieczywo Nie idealnie równe, czasem lekko powykrzywiane, ale taki jego urok. Ciabatta nie jest wypiekiem trudnym, jest jednak wypiekiem czasochłonnym, najlepiej więc rozłożyć go na 2 dni. Pierwszego robimy sztywny zaczyn typu biga, a drugiego dnia łączymy go z ciastem właściwym, po czym następuje...
Przepisy z bloga
Bardzo smaczna przekąska np na spotkanie ze znajomymi. To,... ⇖ 90
Boże Narodzenie ma swoje paszteciki z grzybami czy też z... ⇖ 41
Pyszne, proste i expresowe cytrynowe babeczki są moimi... ⇖ 47
Cóż to jest ta tajemniczo brzmiąca tapioka? Tapioka to... ⇖ 655
Panna cotta - uwielbiam! Delikatny, lekki, gładki deser,... ⇖ 95
Przepisy na czasie
Ta sałatka to najlepsza sałatka porowa, jaką jadłam! Z... ⇖ 3350
Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć czegoś... ⇖ 1827
Jajka w sosie francuskim to nie tylko smakowita, ale i... ⇖ 1240
Polecam Wam dziś pyszną sałatkę jajeczno-szynkową z... ⇖ 1238
Cytrynowiec to ciasto, które nie tylko zachwyca smakiem,... ⇖ 1105
Babka to jedno z tych ciast, które idealnie sprawdza się... ⇖ 938
Pofalowany sernik na ciemnym spodzie Dziś najłatwiejszy... ⇖ 768
Wielkanocne kurczaczki to super pomysł na pyszną... ⇖ 728
Szynki w galarecie Tradycyjna sałatka jarzynowa zawinięta... ⇖ 627
Jeśli szukasz prostego, ale efektownego ciasta, które na... ⇖ 609