Najnowsze przepisy
Szklanka (250ml) surowej kaszy jaglanej waży około 180... ⇖ 8
Prosta babka marchewkowa, puszysta, wilgotna i delikatna.... ⇖ 35
Zostało nam trochę ugotowanych warzyw z rosołu, możemy... ⇖ 39
Dzisiaj przychodzę do Was z prostym przepisem na pyszny... ⇖ 40
Ciaramicola – włoska babka z bezą z Umbrii

Dziś zabieram Was w kulinarną podróż do słonecznej Umbrii – serca Włoch, gdzie od pokoleń na Wielkanoc piecze się wyjątkową babkę o wdzięcznej nazwie „ciaramicola”. Ciaramicola – włoska babka z bezą z Umbrii o bardzo dawnym pochodzeniu – podobno już w XV wieku pieczono je w Perugii i okolicach. Charakteryzuje się czerwonym kolorem, który zawdzięcza likierowi Alchermes. Pokryta jest białą chmurką bezy i kolorowymi posypkami. Czerwień ciasta kontrastuje z...
Przepisy z bloga
Wielkanoc to idealna okazja, by wprowadzić do menu coś... ⇖ 54
Wielkanoc to czas pełen aromatów, rodzinnych spotkań... ⇖ 58
Babka to jedno z tych ciast, które idealnie sprawdza się... ⇖ 928
Jeśli marzycie o domowych bułeczkach, które rozpływają... ⇖ 64
Focaccia to jedno z najbardziej klasycznych drożdżowych... ⇖ 64
Jeśli lubisz dania pełne smaku, aromatyczne przyprawy i... ⇖ 142
Przepisy na czasie
Ta sałatka to najlepsza sałatka porowa, jaką jadłam! Z... ⇖ 3257
Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć czegoś... ⇖ 1815
Polecam Wam dziś pyszną sałatkę jajeczno-szynkową z... ⇖ 1224
Jajka w sosie francuskim to nie tylko smakowita, ale i... ⇖ 1209
Cytrynowiec to ciasto, które nie tylko zachwyca smakiem,... ⇖ 1093
Babka to jedno z tych ciast, które idealnie sprawdza się... ⇖ 928
Pofalowany sernik na ciemnym spodzie Dziś najłatwiejszy... ⇖ 761
Wielkanocne kurczaczki to super pomysł na pyszną... ⇖ 705
Szynki w galarecie Tradycyjna sałatka jarzynowa zawinięta... ⇖ 612
Jeśli szukasz prostego, ale efektownego ciasta, które na... ⇖ 598