CIASTECZKA DO DEKOROWANIA
Źródło: https://slodkipomysl.pl/ciasteczka-do-dekorowania/
Ciasteczka do dekorowania lukrem plastycznym (masą cukrową) i klasycznym lukrem królewskim. Dzięki mące migdałowej mają wspaniały smak. Ciasteczka po upieczeniu są proste i zachowują kształt (nie kurczą się). Można też odcisnąć na nich różne wzory stempelkami, ponieważ nie rozmyją’ się podczas pieczenia. Długo zachowują świeżość, co ma ogromne znaczenie, ponieważ można je przygotować sobie wcześniej. Do tej pory to wg mnie najlepsze ciasteczka, które...
Najnowsze przepisy
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 18
Takiego piernika jeszcze nie piekłam. Bardzo lekki i... ⇖ 17
Zdrowa pasta sardynkowa bez majonezu Dziś bardzo ... ⇖ 21
Wołowina po marokansku z Fasolką i Ziemniakami -Marqa... ⇖ 16
Carpaccio to danie, które uchodzi za kwintesencję... ⇖ 25
Stary, sprawdzony przepis na kokosanki w polewie! Kokosanki... ⇖ 37
Przepisy z bloga
Krem z czekoladą Milka do tortu – aksamitny i delikatny.... ⇖ 45
Flaming z masy cukrowej to piękna dekoracja na tort. Do... ⇖ 74
Namelaka Kinder Bueno to niezwykle kremowy, orzechowy krem... ⇖ 176
Biszkopt serce to podstawa każdego tortu w kształcie... ⇖ 154
Chrupka z białej czekolady do tortu to chrupiąca warstwa,... ⇖ 290
Krem z Kinder czekoladek do tortu i do dekoracji babeczek.... ⇖ 242
Biszkopt piernikowy do tortu świątecznego to moja słodka... ⇖ 309
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 422
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 374
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 321
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 311
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 270
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 205
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 184
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 161
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 146
Ciasto Niespodzianka Markizy to elegancki, warstwowy deser,... ⇖ 132









































