Ciasteczka z migdałami i sezamem

Kruche, delikatne, maślane, po prostu pyszne. Składniki:- 20 dkg mąki pszennej- 10 dkg mąki owsianej- 10 dkg mielonych migdałów- 10 dkg cukru pudru- 5 dkg białego sezamu- 20 dkg masła ( o temperaturze pokojowej )Mieszamy wszystkie składniki sypkie.Dodajemy pokrojone masło.Zagniatamy ciasto.Rozwałkowujemyna grubość ok. 5 mmna papierze do pieczenia...
Najnowsze przepisy
Gdy myślimy o sałacie, najczęściej wyobrażamy sobie... ⇖ 8
#WspółpracaRecenzencka #WydawnictwoAlbatrosWielu z nas... ⇖ 6
Obiad bez glutenu na bazie kaszy jaglanej, grzybów kurek... ⇖ 17
Posiłek w 20 minut!? O tak! Zwłaszcza z kluskami na parze... ⇖ 13
Ten chleb smakuje jak z najlepszej piekarni, a co najlepsze... ⇖ 19
Kluski ziemniaczane z mięsem to jedno z tych dań, które... ⇖ 24
Przepis na śledzie z suszonymi pomidorami i musztardą... ⇖ 22
Przepisy z bloga
Proponujemy roladki uniwersalne:na ciepło do obiadulubna... ⇖ 108
To jest nasze ulubione ciasto na lato i nie tylko.Można... ⇖ 269
Nasza propozycja na soczysty filet z piersi kurczaka. ... ⇖ 397
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2092
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 346
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 320
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 313
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 273
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 270