Ciasto a’la karpatka z malinami

Ciasto a’la karpatka z klasycznego ciasta parzonego, przelozonego duza iloscia pysznego kremu budyniowego (pâtissière) z mascarpone i malinami. Po schlodzeniu krem nie wyplywa i ciasto dobrze sie kroi. Polaczenie kremu budyniowego i kwaskowatych malin to strzal w dziesiatke. Pyszne, letnie ciasto
Najnowsze przepisy
Królestwo grzybów to prawdziwy skarb polskich lasów –... ⇖ 4
Robię ją z kukurydzy konserwowej, dlatego można gotować... ⇖ 11
Ciasto czekoladowe ze śliwkami na kefirze to pomysł na... ⇖ 12
Sernik z mlekiem skondensowanym to ciasto, które potrafi... ⇖ 83
Przepisy z bloga
Pudding z tapioki z karmelizowanymi figami z dodatkiem... ⇖ 49
Deser morelowy z ciasteczkami amaretti to doskonały... ⇖ 114
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2000
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 325
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 291
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 282
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 248
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 239
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 202