Ciasto biedronka
Źródło: https://www.obzarciuch.pl/2024/05/ciasto-biedronka.html
Do upieczenia ciasta biedronka zabierałam się już wielokrotnie, ale zawsze albo nie było czasu, albo coś innego się piekło. W końcu przyszedł czas i na ten przepis. Szkoda, że tak późno zabrałam się za ten przepis, bo ciasto wyszło przepyszne, a w dodatku fajnie wygląda. To ciasto zrobię na pewno jeszcze nie raz. Ciasto biedronka to rewelacyjny wypiek, który sprawdzi się w ciepłe dni. Ciasto posmakuje każdemu prawdziwemu łasuchowi, jest doskonałe do kawy i herbaty
Najnowsze przepisy
Paszteciki wigilijne to nieodłączny element świątecznej... ⇖ 12
Nie zdążyłyśmy upiec piernika na święta, nie szkodzi!... ⇖ 12
Pulled beef, który robi efekt „food trucka” w domowej... ⇖ 3
Barszcz czerwony z uszkami Wigilijny barszcz czerwony od... ⇖ 20
Pierś z indyka duszona to doskonały pomysł na smaczny i... ⇖ 20
Cześć! Ostatnio naszła mnie ochota na rafaello, ale że... ⇖ 24
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 24
Przepisy z bloga
Nie ma nic lepszego niż domowa konserwa. Taką konserwę... ⇖ 173
W naszym domu na Wigilii karp jest jednym z obowiązkowych... ⇖ 362
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 250
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 291
Piecuchy to rewelacyjny dodatek do barszczyku na święta i... ⇖ 351
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 430
Bardzo aromatyczny kurczak, który znakomicie sprawdzi się... ⇖ 300
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1699
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 982
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 681
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 596
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 572
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 537
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 470
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 470
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 445









































