Najnowsze przepisy
Co to jest za atar? Najprościej: znana i używana w kuchni... ⇖ 4
Jeżeli zastanawiasz się jakie zdrowotne właściwości... ⇖ 17
Witajcie mam dla was dziś coś specjalnego a mianowicie... ⇖ 33
Zieleń wybuchła już na całego, a powietrze nieśmiało... ⇖ 21
Miałam skyr na dacie i padającego banana, więc chciałam... ⇖ 39
Pasta Sugo al pesto di rucola – Historia i Pochodzenie.... ⇖ 28
Ciasto biszkoptowe orzechowe
Ciasto biszkoptowe orzechoweNieduże ciasto biszkoptowe o orzechowym smaku jako baza do torcików. Ciasto jest smaczne, wilgotne, można je jeść jak babkę, jeszcze lepiej smakuje przełożone delikatnym kremem z bitej śmietany i mascarpone.Składniki:2 jaja wielkość M8 g cukru waniliowego100 g cukru50 ml mleka50 ml oleju100 g mąki5 g proszku do pieczenia50 g orzeszków ziemnych mielonych Sposób wykonania:Wszystkie składniki ciasta w temperaturze...
Przepisy z bloga
Kluski ziemniaczane z okrasąProste, wiejskie kluchy... ⇖ 20
Domowe kostki maggi z lubczykuLubczyk ma wiele zastosowań.... ⇖ 631
Ciasto z truskawkami i kokosową kruszonkąProste ciasto na... ⇖ 34
Botwinka z jajkiem i młodymi ziemniakamiBotwina to bardzo... ⇖ 33
Wiosenny twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiemProsta i... ⇖ 25