Ciasto czekoladowe z borówkami i kruszonką

Proste ciasto ucierane z borówkami i kruszonką gotowe w godzinę. Składniki: ciasto: 4 jajka M160 g cukru8 g cukru wanilinowegoszczypta soli120 ml oleju bezzapachowego120 ml mleka280 g mąki tortowej20 g kakao8 g proszku do pieczeniakruszonka:100 g mąki60 g cukru60 g masładodatkowo:250 g borówek2 łyżki cukru pudruSposób wykonania: Formę prostokątną o wymiarach 28x18 cm wykładamy papierem do pieczenia na dnie i po bokach. Piekarnik rozgrzewamy do temp. 175 °C (góra-dół bez...
Najnowsze przepisy
Łatwe i szybkie ciasto ucierane orkiszowe możesz zrobić... ⇖ 0
Jeden z najpyszniejszych serników! Sernik Snickers z... ⇖ 6
Sos włoski ala italiana do słoików na zimę robię co... ⇖ 12
Wpadło mi w ręce ostatnio trochę warzyw, które, z uwagi... ⇖ 7
Ciasto, które w całości może być pozbawione cukru... ⇖ 10
Prosty przepis na paseczkową sałatkę z cukinii, tylko... ⇖ 18
Koktajle dla mózgu – przepis na lepszą pamięć i mniej... ⇖ 12
Przepisy z bloga
Kotlet de volaille przyrządzamy z piersi kurczaka, którą... ⇖ 52
Przepisy na czasie
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę... ⇖ 1453
Pierogi ruskie to klasyk, który zawsze się sprawdza!... ⇖ 968
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na... ⇖ 641
Zapraszam Was serdecznie do kolejnego przepisu, w którym... ⇖ 551
Uwielbiam , chociaż nie jestem przesadnie mięsożerna.I... ⇖ 518
Najlepszy kompot na zimę to jest ten z mirabelek, który... ⇖ 465
Plasterki kanapkowe na zimę to znakomita propozycja na... ⇖ 458
Znakomite na zimę złote ogórki, które świetnie nadają... ⇖ 450