Najnowsze przepisy
Sajgonki pieczone w Air Fryer bez tłuszczu. Spring Rolls z... ⇖ 7
Witam Kochani! Zdarza się, że nie ma czasu a i wybór w... ⇖ 14
Zawsze udany, puszysty sernik z kakaowym wierzchem i spodem... ⇖ 136
Ciasto drożdżowe z rabarbarem, imbirem i chrupiącą kruszonką
Klasyka polskiej slodkosci to drozdzowiec z owocami. Ja proponuje moja wersje tego kultowego wypieku z orzezwiajacym, kwaskowym rabarbarem z nuta cytrusowego imbiru i chrupiaca kruszonka. Ciasto drozdzowe smakuje zawsze i bardzo szybko znika przy malej czarnej w gronie najblizszych.Skladniki:Klasyczne ciasto drozdzowe:350g maki pszennej60g masla extra35g swiezych drozdzy100g cukru 2 jajka125ml mle...
Przepisy z bloga
Klasyczna karpatka z chrupiącego ciasta, z aksamitnym... ⇖ 430
Krokiety z dodatkiem szpinaku, nadziewane delikatnym... ⇖ 511
Pachnący tymiankiem delikatny krem z bobu i króla warzyw... ⇖ 497
Szybki w przygotowaniu, pachnący wanilią budyń na bazie... ⇖ 487
Moja wersja potrawy z Kraju Kwitnącej Wiśni złożona z... ⇖ 655