Ciasto Heleny ucierane z jabłkami

Bardzo delikatna struktura, maślany smak.Ciasto doskonale komponuje się z cząstkami zatopionymi w nim cząstek jabłek.Mało skomplikowana procedura jego wykonania zachęca, by często do przepisu tego wracać.Proporcje idealne na średniej wielkości prostokątną blaszkę.Placek długo zachowuje wszystkie swoje walory, na trzeci dzień nadal jest delikatny i mięciutki.Dlaczego Heleny?...
Najnowsze przepisy
Kotlety schabowe moczone w mleku i cebuli wychodzą... ⇖ 20
Chrupiący kurczak po azjatycku z kolorowymi warzywami i... ⇖ 16
Pieczarki od zawsze towarzyszyły mi w kuchni – były... ⇖ 22
Let me tell you, cooking shrimp in an air fryer is an... ⇖ 20
Oh my goodness, have you tried *air fryer cauliflower* yet?... ⇖ 18
Przepisy z bloga
Wracam z poczuciem zaniedbania Kroniki.Ale z wyjątkowym... ⇖ 65
Gorąco.. po wyciagnięciu kolejnego pudełka z lodami z... ⇖ 121
To nie wypiek z dziś, choć nie powiem,kto wie, czy zaraz... ⇖ 95
Śpieszę do Was w niedzielny poranek,może znajdziecie... ⇖ 132
Dziś mam dla Was deser.Zastanawialiście się, czy to już... ⇖ 145
Nie zdążyłam przed Wielkanocą, a planowałampodzielić... ⇖ 127
Dziś dla Was szybka, przedświąteczna propozycja - moja... ⇖ 138
Kupiłam piękne, różowe, silikonowe foremki do bajgli,... ⇖ 143
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 780
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 321
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 275
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 199
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 197