Ciasto Heleny ucierane z jabłkami

Bardzo delikatna struktura, maślany smak.Ciasto doskonale komponuje się z cząstkami zatopionymi w nim cząstek jabłek.Mało skomplikowana procedura jego wykonania zachęca, by często do przepisu tego wracać.Proporcje idealne na średniej wielkości prostokątną blaszkę.Placek długo zachowuje wszystkie swoje walory, na trzeci dzień nadal jest delikatny i mięciutki.Dlaczego Heleny?...
Najnowsze przepisy
Robię ją z kukurydzy konserwowej, dlatego można gotować... ⇖ 5
Ciasto czekoladowe ze śliwkami na kefirze to pomysł na... ⇖ 8
Sernik z mlekiem skondensowanym to ciasto, które potrafi... ⇖ 14
Przepisy z bloga
Wracam z poczuciem zaniedbania Kroniki.Ale z wyjątkowym... ⇖ 44
Gorąco.. po wyciagnięciu kolejnego pudełka z lodami z... ⇖ 99
To nie wypiek z dziś, choć nie powiem,kto wie, czy zaraz... ⇖ 81
Śpieszę do Was w niedzielny poranek,może znajdziecie... ⇖ 117
Dziś mam dla Was deser.Zastanawialiście się, czy to już... ⇖ 124
Nie zdążyłam przed Wielkanocą, a planowałampodzielić... ⇖ 107
Dziś dla Was szybka, przedświąteczna propozycja - moja... ⇖ 120
Kupiłam piękne, różowe, silikonowe foremki do bajgli,... ⇖ 125
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 1979
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 320
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 287
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 279
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 243
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 235
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 199