Ciasto hiper czekoladowe, czyli (nareszcie) koniec sezonu urodzinowego...

Przepis pochodzi z magazynu Good Food z listopada 2010 roku.Skladniki:(na tortownice 20cm, czyli okolice 10 porcji)3 jajka200g drobnego cukru do wypiekow, zlotego200g bardzo miekkiego masla200g maki z proszkiem do pieczenia( self-raising )1 lyzeczka proszku do pieczenia3 lyzki kakao100g czipsow czekoladowych(do wyboru, ale biale, ktorych ja uzylam, wygladaja bardzo ladnie:))masa:300g...
Najnowsze przepisy
Carpaccio z buraka po raz pierwszy spróbowałam w małej... ⇖ 10
Placuszki bananowe z musem dyniowym to pyszne, delikatne i... ⇖ 20
11.10.2025 Magda To śniadanie to mój ukłon w stronę... ⇖ 21
Przepisy z bloga
Czas leci do przodu i na nikogo nie czeka! :) Tak, tak -... ⇖ 211
Na Wyspach kolejna przerwa w szkole... Tak zwany, bardzo... ⇖ 217
Bardzo, ale to bardzo lubię scones. Te słone, są super... ⇖ 268
[zdjęcie]Definicja - sałatka zwykle robiona z sałaty... ⇖ 242
Szybkie, bezproblemowe danie, idealne w razie kryzysu, albo... ⇖ 268
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 746
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 259
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 224
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 163
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 158