Ciasto Kubuś
Źródło: http://relaxtime.pl/ciasto-kubus/
Ciasto Kubuś to taki rodzaj wypieku który zna chyba każdy lub każdy o nim słyszał. W oryginale warstwy są grubsze, spód jest z pieczonego biszkopta, a na wierzchu mamy galaretkę. Moja wersja jest troszkę zmodyfikowana. Po pierwsze z lenistwa na spodzie są gotowe biszkopty. Po drugie warstwy są cieńsze i oddzielają je herbatniki. A po trzecie na wierzchu mamy warstwę kakaową. Uwielbiam wszystko co słodkie ale jednak jestem tradycjonalistką dlatego zmniejszyłam grubość warstw...
Najnowsze przepisy
Proste, pyszne ciasto budyniowe na ciasteczkach petit... ⇖ 4
Przygotowanie idealnej cebuli do śledzi to klucz do... ⇖ 13
Polędwiczka wieprzowa to jedno z najszlachetniejszych... ⇖ 13
Składniki: jajka 3 sztuki L , cukier 3/4 szklanki, kakao... ⇖ 20
Obłędny! Przepis jest naprawdę prosty, a ciasto wygląda... ⇖ 154
Ta sałatka to idealny dodatek do smażonego karpia, dorsza... ⇖ 37
Przepisy z bloga
Kokosowe kulki z twarogu to oczywiście pomysł na deser na... ⇖ 238
Najprostszy i najszybszy deser z banana to jeden z tych... ⇖ 252
Ciasto bez pieczenia z masą kajmakową jest odpowiedzią... ⇖ 449
Ciasto bez pieczenia ze świdośliwą, a to ci dopiero... ⇖ 479
Babka jogurtowa kawowo kakaowa to najprostsze ciasto na... ⇖ 533
Ślimaczki drożdżowe z serkiem i jabłkami to kontynuacja... ⇖ 361
Zdrowe ciastka orzechowe z 3 składników to ekspresowy... ⇖ 428
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 498
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 448
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 357
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 347
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 305
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 262
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 233
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 204
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 188
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 181









































