Ciasto Madeira
Źródło: https://smartbake.pl/biszkopt-madeira/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=biszkopt-madeira
Biszkopt Madeira, to zwarty, puszysty i wilgotny biszkopt. Nadaje się do przycinania i formowanie z niego różnych kształtów. Przez wielu nazywany również biszkoptem tłuszczowym. W porównaniu do biszkoptu tradycyjnego, nie kruszy i nie zniekształca się podczas cięcia. Niestety często rośnie z górką, tak jak u mnie na załączonym obrazku. Górkę należy ściąć i otrzymujemy...
Najnowsze przepisy
Pozostając wciąż w dyniowym temacie, zapraszam dziś bez... ⇖ 10
Przerywam dziś kolejną, przewidzianą wcześnieja tym... ⇖ 15
Kremowy kurczak w sosie z pieczarkami, gruszką i suszonymi... ⇖ 11
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 9
Rolada biszkoptowa z jabłkami to jedno z tych ciast,... ⇖ 13
Przepisy z bloga
Brownie z truskawkami to pyszne ciasto biszkoptowe, które ... ⇖ 330
Szarlotka z kremem i kokosową posypką to popisowe ciacho... ⇖ 321
Szarlotka z kremem i kokosową posypką to popisowe ciacho... ⇖ 874
Brownie z truskawkami to pyszne ciasto biszkoptowe, które ... ⇖ 846
Tort owocowy z topperem powstał z okazji dnia dziecka. W... ⇖ 887
Przepisy na czasie
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 65
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 61
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 60
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 47









































