Ciasto Madeira

Biszkopt Madeira, to zwarty, puszysty i wilgotny biszkopt. Nadaje się do przycinania i formowanie z niego różnych kształtów. Przez wielu nazywany również biszkoptem tłuszczowym. W porównaniu do biszkoptu tradycyjnego, nie kruszy i nie zniekształca się podczas cięcia. Niestety często rośnie z górką, tak jak u mnie na załączonym obrazku. Górkę należy ściąć i otrzymujemy...
Najnowsze przepisy
Jajka to jeden z najbardziej uniwersalnych składników w... ⇖ 6
Składniki: recipe: ziemniaki około 1 kg, olej rzepakowy 3... ⇖ 6
Jeśli właśnie rozpoczynasz swoją przygodę z dietą... ⇖ 11
Makaron z kurczakiem i pesto paprykowym – szybki obiad... ⇖ 16
Mus gruszkowy z kardamonem to prosty i aromatyczny sposób... ⇖ 14
Pyszne i mięciutkie, idealne na śniadanie. Można jeść... ⇖ 24
Znakomity syrop, który stosuje cała nasza rodzina w... ⇖ 103
Ciasto Szampańskie to jeden z tych deserów, które od... ⇖ 23
Przepisy z bloga
Szarlotka z kremem i kokosową posypką to popisowe ciacho... ⇖ 851
Szarlotka z kremem i kokosową posypką to popisowe ciacho... ⇖ 300
Brownie z truskawkami to pyszne ciasto biszkoptowe, które ... ⇖ 820
Brownie z truskawkami to pyszne ciasto biszkoptowe, które ... ⇖ 306
Tort owocowy z topperem powstał z okazji dnia dziecka. W... ⇖ 861
Krem z białej czekolady to świetny dodatek do tortów i... ⇖ 792
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2125
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 352
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 327
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 326
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 282
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 276