ciasto marchewkowe - kuchnia regionalna (Kujawy)

Na pierwsze dni jesieni proponuje Wam ciasto marchewkowe* - miekkie, pulchne i wilgotne. Tradycyjny przepis kuchni kujawskiej - ciasto bez dodatku przypraw korzennych i kakao, o jasnej barwie nadanej jedynie przez marchew i cynamon. Na wierzchu udekorowane bialym lukrem. Do dzis na Kujawach ciasto marchewkowe piecze sie zarowno na co dzien, jak i na rodzinne uroczystosci czy swieta, a najsmaczniej...
Najnowsze przepisy
Lasagne to jedno z najbardziej rozpoznawalnych dań kuchni... ⇖ 9
Bułeczki z twarogiem i owocami – puszyste, słodkie i... ⇖ 10
Gdy myślimy o sałacie, najczęściej wyobrażamy sobie... ⇖ 14
#WspółpracaRecenzencka #WydawnictwoAlbatrosWielu z nas... ⇖ 12
Przepisy z bloga
Sernik z mlekiem skondensowanym to jeden z moich ulubionych... ⇖ 623
Przepyszny sernik na tradycyjnym kruchym spodzie, kremowy i... ⇖ 835
Polecam Wam przepis na lekką, letnią sałatkę z rukoli z... ⇖ 966
Pyszne jajka faszerowane zielonym groszkiem to doskonała... ⇖ 791
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2097
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 347
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 322
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 314
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 274
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 272