ciasto marchewkowe - kuchnia regionalna (Kujawy)
Źródło: http://babkawformie.blogspot.com/2018/09/ciasto-marchewkowe-kuchnia-regionalna.html
Na pierwsze dni jesieni proponuje Wam ciasto marchewkowe* - miekkie, pulchne i wilgotne. Tradycyjny przepis kuchni kujawskiej - ciasto bez dodatku przypraw korzennych i kakao, o jasnej barwie nadanej jedynie przez marchew i cynamon. Na wierzchu udekorowane bialym lukrem. Do dzis na Kujawach ciasto marchewkowe piecze sie zarowno na co dzien, jak i na rodzinne uroczystosci czy swieta, a najsmaczniej...
Najnowsze przepisy
Karp smażony w głębokim tłuszczu, polany masełkiem,... ⇖ 22
Budyń proteinowy z polewą z mlecznej czekolady od Prozis... ⇖ 18
Witam Kochani! Polecam pyszny schab pieczony, jeśli tylko... ⇖ 28
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 44
Soczysta karkówka z piekarnika – sprawdzony przepis na... ⇖ 21
To ciasto sezamowe wygląda jak makowiec, a w środku kryje... ⇖ 19
Makowiec, sernik i piernik, te trzy klasyki zawsze piekę... ⇖ 33
Sałatka jarzynowa z burakami to bardzo smaczna odmiana... ⇖ 20
Przepisy z bloga
Czasem mam ochotę na coś prostego, ale konkretnego –... ⇖ 139
Sernik z mlekiem skondensowanym to jeden z moich ulubionych... ⇖ 692
Przepyszny sernik na tradycyjnym kruchym spodzie, kremowy i... ⇖ 907
Polecam Wam przepis na lekką, letnią sałatkę z rukoli z... ⇖ 1032
Pyszne jajka faszerowane zielonym groszkiem to doskonała... ⇖ 859
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1888
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1281
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 756
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 707
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 620
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 613
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 580
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 498
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 492
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 480









































