Ciasto Migdałek – kuchnia podkarpacka
Źródło: https://trzecitalerz.blogspot.com/2022/07/ciasto-migdaek-kuchnia-podkarpacka.html
Ciasto Migdałek – kuchnia podkarpackaLokalizacja: gmina Fredropol, powiat przemyski Migdałek to ciasto składające się z trzech kruchych blatów upieczonych z bezą, które przełożone są masą z masła i kajmaku. Placek, który układa się na wierzchu, posypany jest migdałami, stąd nazwa całego ciasta. W tym przepisie wykorzystuje się gotowy kajmak z puszki, jednak jeśli ktoś ma...
Najnowsze przepisy
Kurczak w sosie mascarpone z białym winem.Ten przepis to... ⇖ 7
Jedne z moich ulubionych ciasteczek z lukrem i kremem... ⇖ 12
Nasze krokiety to idealny dodatek dobarszczu wigilijnegolub... ⇖ 19
Szyszki czekoladowe to przepyszny, słodki deser, idealny... ⇖ 23
Pyszna i prosta choinka. To ratunek na szybko, by coś... ⇖ 25
Moje ulubione ciasto czekoladowe, tym razem z dodatkiem... ⇖ 28
Przepisy z bloga
Wigilijne barszcze i zupy z Podkarpacia Nasz region to... ⇖ 31
Kogutki z makiem – kuchnia podkarpackaLokalizacja: gmina... ⇖ 40
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1593
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 663
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 582
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 556
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 511
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 463
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 460
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 435
W naszym domu na Wigilii karp jest jednym z obowiązkowych... ⇖ 357








































