Ciasto Migdałek – kuchnia podkarpacka
Źródło: https://trzecitalerz.blogspot.com/2022/07/ciasto-migdaek-kuchnia-podkarpacka.html
Ciasto Migdałek – kuchnia podkarpackaLokalizacja: gmina Fredropol, powiat przemyski Migdałek to ciasto składające się z trzech kruchych blatów upieczonych z bezą, które przełożone są masą z masła i kajmaku. Placek, który układa się na wierzchu, posypany jest migdałami, stąd nazwa całego ciasta. W tym przepisie wykorzystuje się gotowy kajmak z puszki, jednak jeśli ktoś ma...
Najnowsze przepisy
Kompot z żurawiny z dodatkiem pomarańczy to aromatyczny,... ⇖ 13
Poznaj rybę po grecku z fantastycznie dobranymi warzywami... ⇖ 52
Dzisiaj krótko i do rzeczy.To już kolejny piernik na moim... ⇖ 25
Przepisy z bloga
Serniki z PodkarpaciaPrzeglądając podkarpackie przepisy... ⇖ 42
Wigilijne barszcze i zupy z Podkarpacia Nasz region to... ⇖ 51
Kogutki z makiem – kuchnia podkarpackaLokalizacja: gmina... ⇖ 55
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 2832
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2115
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1462
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 849
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 752
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 683
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 653
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 650









































