Ciasto Opera

Ciasto Opera to francuski słodki wypiek, w którym nasączone syropem kawowym ciasto migdałowe, tak zwane Joconde przełożone jest kremem czekoladowym oraz kremem kawowym. Całość pokryta jest polewą czekoladową. To ciasto jest prawdziwym rarytasem dla wszystkich fanów deserów z kawą, albowiem zarówno krem jak i syrop, które znajdują się w tym cieście ją zawierają. W przypadku… The post Ciasto Opera appeared first on MeCooks Blog.
Najnowsze przepisy
Dziś pomysł na panierowane polędwiczki z kurczaka w... ⇖ 10
Kotlety schabowe moczone w mleku i cebuli wychodzą... ⇖ 22
Chrupiący kurczak po azjatycku z kolorowymi warzywami i... ⇖ 17
Pieczarki od zawsze towarzyszyły mi w kuchni – były... ⇖ 24
Let me tell you, cooking shrimp in an air fryer is an... ⇖ 21
Przepisy z bloga
Maślane drożdżówki z serem ricotta i figami to wytrawny... ⇖ 67
Obiad bez glutenu na bazie kaszy jaglanej, grzybów kurek... ⇖ 57
Figi zapiekane z serem feta i boczkiem to idealny pomysł... ⇖ 119
Śliwki, zarówno w słodkich wypiekach, jak i w daniach... ⇖ 73
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 782
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 321
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 276
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 200
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 197