ciasto orzechowiec

Pyszne, warstwowe ciasto na każdą okazję. Orzechowe blaty przełożone kremem budyniowym zwieńczone chrupiącymi orzechami w karmelu. Ciasto pozornie pracochłonne ale tak naprawdę przygotowanie orzechowca nie sprawi Wam kłopotu. Ciasto warto przygotować dzień lub nawet dwa przed planowanym podaniem, aby dobrze zmiękło. I choć trudno wytrzymać, to jednak warto poczekać, aż nabierze...
Najnowsze przepisy
Uwielbiam kuchnię pełną wyrazistych smaków i aromatów,... ⇖ 6
Jesień zagościła na dobre, to i w kuchni również jest... ⇖ 9
Idealne, słodko winne polędwiczki w sosie śliwkowym,... ⇖ 19
Dawno mnie nie było, wracam zatem z pysznym i prostym... ⇖ 19
Dzień dobry. Dzisiaj na salony wjeżdża obłędny w smaku... ⇖ 19
Boczek pieczony rolowany to jeden z tych klasycznych... ⇖ 13
Przepisy z bloga
Czasem mam ochotę na coś prostego, ale konkretnego –... ⇖ 112
Sernik z mlekiem skondensowanym to jeden z moich ulubionych... ⇖ 651
Przepyszny sernik na tradycyjnym kruchym spodzie, kremowy i... ⇖ 847
Polecam Wam przepis na lekką, letnią sałatkę z rukoli z... ⇖ 981
Pyszne jajka faszerowane zielonym groszkiem to doskonała... ⇖ 804
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 828
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 355
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 325
Przysmak Sułtana to jedno z tych ciast, które wygląda... ⇖ 305
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 262