ciasto orzechowiec

Pyszne, warstwowe ciasto na każdą okazję. Orzechowe blaty przełożone kremem budyniowym zwieńczone chrupiącymi orzechami w karmelu. Ciasto pozornie pracochłonne ale tak naprawdę przygotowanie orzechowca nie sprawi Wam kłopotu. Ciasto warto przygotować dzień lub nawet dwa przed planowanym podaniem, aby dobrze zmiękło. I choć trudno wytrzymać, to jednak warto poczekać, aż nabierze...
Najnowsze przepisy
Składniki: recipe: pałki 4 sztuki i grubsze miejsca... ⇖ 13
Domowa woda gazowana to synonim wygody oraz doskonałego... ⇖ 6
Marynowane grzybki Zapach lasu, miękki mech pod stopami i... ⇖ 10
Choć parówki długo kojarzyły się z produktami niskiej... ⇖ 13
Rydze smażone z cebulą i czosnkiem Rydze smażone z... ⇖ 17
Przepisy z bloga
Czasem mam ochotę na coś prostego, ale konkretnego –... ⇖ 109
Sernik z mlekiem skondensowanym to jeden z moich ulubionych... ⇖ 640
Przepyszny sernik na tradycyjnym kruchym spodzie, kremowy i... ⇖ 845
Polecam Wam przepis na lekką, letnią sałatkę z rukoli z... ⇖ 979
Pyszne jajka faszerowane zielonym groszkiem to doskonała... ⇖ 803
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 760
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 298
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 247
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 181
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 177