ciasto orzechowiec

Pyszne, warstwowe ciasto na każdą okazję. Orzechowe blaty przełożone kremem budyniowym zwieńczone chrupiącymi orzechami w karmelu. Ciasto pozornie pracochłonne ale tak naprawdę przygotowanie orzechowca nie sprawi Wam kłopotu. Ciasto warto przygotować dzień lub nawet dwa przed planowanym podaniem, aby dobrze zmiękło. I choć trudno wytrzymać, to jednak warto poczekać, aż nabierze...
Najnowsze przepisy
Zupa krem z dyni Za oknem deszcz stuka o szyby, liście... ⇖ 9
Podsłuchałem kiedyś rozmowę starszej pani na rynku:... ⇖ 12
Sos chrzanowy od zawsze gościł na wielkanocnym stole... ⇖ 13
Masala chai to rozgrzewająca herbata pita w Indiach.Masala... ⇖ 19
Sałatka z szynką i mozzarellą jest lekka i pełna smaku.... ⇖ 38
Pulpety Drobiowe w Sosie Koperkowym – Obiad, Który Otula... ⇖ 34
Przepisy z bloga
Czasem mam ochotę na coś prostego, ale konkretnego –... ⇖ 101
Sernik z mlekiem skondensowanym to jeden z moich ulubionych... ⇖ 633
Przepyszny sernik na tradycyjnym kruchym spodzie, kremowy i... ⇖ 841
Polecam Wam przepis na lekką, letnią sałatkę z rukoli z... ⇖ 976
Pyszne jajka faszerowane zielonym groszkiem to doskonała... ⇖ 795
Przepisy na czasie
Surówka z buraka i chrzanu – prosty i pyszny dodatek do... ⇖ 57
Placki ziemniaczane z marchewką, chrupiące, złociste i... ⇖ 41
Sałatka z kurczakiem i camembertem to lekka, sycąca i... ⇖ 41
Owsianka Brownie Kakao + Banan – Śniadanie/Fit, Które... ⇖ 40
Sałatka z szynką i mozzarellą jest lekka i pełna smaku.... ⇖ 38