Ciasto szmaragd
Źródło: https://www.obzarciuch.pl/2024/04/ciasto-szmaragd.html
Ciasto szmaragd to przepyszne ciasto z ciemnym biszkoptem, masą śmietanową i galaretkami. Ciasto pierwszy raz zrobiłam na urodziny i muszę powiedzieć, że każdy się nim chętnie częstował. Ciasto rewelacyjnie prezentuje się na stole, zachęca swoim wyglądem, a przy tym świetnie smakuje. Sprawdzi się na każdą okazję. Ciasto jest dość proste w przygotowaniu. Gwarantuję, że goście będą się nim zajadali
Najnowsze przepisy
Istnieją potrawy, które mimo pozornej prostoty zaskakują... ⇖ 9
Staropolski Barszcz WigilijnyBarszcz wigilijny to serce... ⇖ 18
Karp w galarecie - tradycyjny przepis Karp w galarecie -... ⇖ 10
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach... ⇖ 15
Kokosowy blok Rafaello to ekspresowy deser bez pieczenia.... ⇖ 30
Delikatne naleśniki, aromatyczny farsz z leśnych grzybów... ⇖ 24
Przepyszny, puszysty i mięciutki piernik, który zawsze... ⇖ 107
Przepisy z bloga
W naszym domu na Wigilii karp jest jednym z obowiązkowych... ⇖ 263
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 178
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 277
Piecuchy to rewelacyjny dodatek do barszczyku na święta i... ⇖ 342
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 424
Bardzo aromatyczny kurczak, który znakomicie sprawdzi się... ⇖ 291
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 608
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 531
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 508
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 448
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 415
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 407
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 405
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 285
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 278
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 277








































