Najnowsze przepisy
Ciasto kruche z makiem to prosty i smaczny wypiek, który... ⇖ 28
Bezalkoholowe koktajle sprawdzą się podczas wielu okazji... ⇖ 16
Znacie te uwielbiane przez najmłodszych popękane ciacha?... ⇖ 26
Burger Historia i Pochodzenie – od Hamburg steak do moich... ⇖ 14
W dzisiejszym wpisie podzielę się z Wami moim ulubionym... ⇖ 16
Arabskie wpływy w kulturze Hiszpanii Historia obecności... ⇖ 13
Wprowadzenie do Pieczonych Udek Kurczaka w Sosie Grzybowym... ⇖ 20
Wprowadzenie do przepisu na Naleśniki zapiekane z mięsem... ⇖ 30
Ciasto truskawkowa polana
Sezon na truskawki w pełni, trzeba więc wykorzystać je do przygotowania kolejnego, pysznego ciasta. Tym razem zrobimy truskawkową polanę, czyli piękny, zielony biszkopt, przełożony warstwami truskawek w galaretce oraz kremem z bitej śmietany i mascarpone.Szpinakowy biszkopt wychodzi wilgotny, o intensywnym, zielonym kolorze. W smaku szpinak absolutnie nie jest wyczuwalny; jedyne, co przebija z biszkoptu, to przyjemna słodycz i nuty wanilii. Warstwa truskawkowa jest odświeżająca,...
Przepisy z bloga
Dzisiaj zapraszam na błyskawiczne ciasto, które idealnie... ⇖ 875
Dzisiaj zapraszam na prosty deser, który przygotujemy w... ⇖ 82
Dzisiaj zapraszam na prosty deser, który idealnie sprawdzi... ⇖ 137
Dzisiaj zapraszam na deser wypełniony jesiennymi... ⇖ 137
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na przyjemnie... ⇖ 136
Dzisiaj zapraszam na efektowne ciasto, które idealnie... ⇖ 256
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na proste i całkiem... ⇖ 138
Dobrze wiem, że jednym z Waszych ulubionych filmów na... ⇖ 165
Przepisy na czasie
Roladki schabowe nadziewane pieczarkami Tradycyjny domowy... ⇖ 126
Tradycyjnie grudzień rozpoczynam przepisem na piernik.... ⇖ 106
Rewelacyjny makowiec z budyniem Nie będziecie chcieli już... ⇖ 93
Wprowadzenie do przepisu na Krokiety z chleba tostowego z... ⇖ 65
Jak mrozić uszka wigilijne Mrożenie uszek wigilijnych to... ⇖ 65
Uszka do barszczu z orzechami i grzybamiW polskiej tradycji... ⇖ 52
Jak gotować mrożone uszka Mrożenie uszek wigilijnych to... ⇖ 51