ciasto W-Z prosto z PRL-u z serkiem homogenizowanym
Źródło: https://domowysmakjedzenia.pl/2023/05/05/ciasto-w-z-prosto-z-prl-u-z-serkiem-homogenizowanym/
składniki na ciasto:160 g mąki pszennej40 g mąki ziemniaczanej200 g masła w temperaturze pokojowej200 g cukru4 jajka2 łyżeczki proszku do pieczenia25 g kakao wykonanie:Mąkę pszenną mieszamy z ziemniaczaną, kakao oraz proszkiem do pieczenia. Masło miksujemy z cukrem (stopniowo dodając) na puszystą masę (miksujemy ok. 10 min.). Do puszystej masy stopniowo dodajemy jajka. Następnie dodajemy w […]
Najnowsze przepisy
Szynka gotowana w herbacie to wyjątkowy domowy sposób na... ⇖ 2
Karp smażony w głębokim tłuszczu, polany masełkiem,... ⇖ 23
Budyń proteinowy z polewą z mlecznej czekolady od Prozis... ⇖ 18
Witam Kochani! Polecam pyszny schab pieczony, jeśli tylko... ⇖ 29
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 44
Soczysta karkówka z piekarnika – sprawdzony przepis na... ⇖ 21
To ciasto sezamowe wygląda jak makowiec, a w środku kryje... ⇖ 19
Makowiec, sernik i piernik, te trzy klasyki zawsze piekę... ⇖ 33
Przepisy z bloga
składniki na biszkopt kakaowy:70 g mąki 25 g kakao4 jajka... ⇖ 77
składniki:1 arkusz ciasta francuskiego3-4 świeże figi1-2... ⇖ 84
składniki na biszkopt czekoladowy:70 g mąki25 g kakao50 g... ⇖ 231
składniki:1 opakowanie wafli 200 g masła100 g cukru220 g... ⇖ 237
składniki na ciasto makowe na białkach:285 g białek160 g... ⇖ 429
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1891
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1289
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 760
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 708
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 620
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 614
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 581
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 498
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 492
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 482









































