ciasto z mąki amarantusa z gruszkami i żurawiną
Źródło: https://majaskorupska.blogspot.com/2015/11/ciasto-z-maki-amarantusa-z-gruszkami-i.html
Amarantus nazywany jest zbożem XXI wieku, a należy do najstarszych roślin uprawnych świata. Przed kukurydzą, fasolą i ziemniakami stanowił podstawę pożywienia Inków, Majów i Azteków. Charakteryzuje się niezwykłymi wartościami odżywczymi i zdrowotnymi, zawiera 5-krotnie więcej żelaza niż szpinak czy pszenica. Białko tego zboża jest lepiej przyswajalne niż z mleka czy soi....
Najnowsze przepisy
Jesiotr to ryba, która nie potrzebuje wielu dodatków.... ⇖ 18
Leśna, gotowana bez pośpiechu - zupa grzybowa to jeden z... ⇖ 17
Pyszne, kokosowe ciasto przekładane słonymi krakersami.... ⇖ 24
Aromatyczna, klarowna i pełna głębokiego smaku suszonych... ⇖ 23
Profiterole to małe ptysie z nadzieniem. Upieczone z... ⇖ 19
Przepisy z bloga
Dzisiaj krótko i do rzeczy.To już kolejny piernik na moim... ⇖ 35
Całkiem paradoksalnie ludzie nie lubią mieć zbyt dużego... ⇖ 69
Jeżeli udało Ci się wskoczyć na dietę i masz na koncie... ⇖ 32
Makowiec, sernik i piernik, te trzy klasyki zawsze piekę... ⇖ 94
Tymi ciasteczkami przerwałam pisanie bloga, nimi otwieram... ⇖ 46
Jeżeli jesteście bananożercami jak ja, te post jest dla... ⇖ 575
Galette to moje ulubione ciasto. Jest to tarta francuska,... ⇖ 533
Cukinia obrodziła, potrzebne są pomysły i przepisy na... ⇖ 626
Włosi są mistrzami w antipasti, prościutkich mini... ⇖ 516
Zaczęłam przygotowania do nowych warsztatów, tym razem z... ⇖ 502
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 3052
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2155
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1501
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 858
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 759
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 707
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 702
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 680
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 661









































