Ciepła sałatka z kamutem i ogórkiem zielonym
Źródło: https://www.mojemaleczarowanie.pl/2019/05/ciepa-saatka-z-kamutem-i-ogorkiem.html
Kamut to dawna, antyczna odmiana pszenicy durum.Kamut uprawiano w starozytnej Mezopotamii i Egipcie.Wygladem przypomina ryz basmati, a to przez swoja brazowa oslonke ziarna.Zboze to cenione jest za slodki, lekko orzechowy smak.Kamut ma okolo 30% wiecej bialka niz pszenica, jest bogaty w:selen o dzialaniu antyoksydacyjnym,cynk dla ogolnej odpornosci organizmu,kwasy tluszczowe, dlatego jest uwazany ...
Najnowsze przepisy
Czy jest lepszy comfort food niż kluseczki? Chyba nie!... ⇖ 9
Będąc jeszcze biednym studentem, zdarzało się czasem... ⇖ 8
Różnorodność w sposobie odżywiania to podstawa, nawet... ⇖ 8
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 103
Kadayif z puddingiem i pistacjami – marokański deser... ⇖ 16
Od kilku lat w sieci panuje ogromna moda na picie matchy.... ⇖ 21
Pyszna ryba z moimi ukochanymi boczniakami - tym razem w... ⇖ 12
Grudzień ma w sobie niepowtarzalną magię, która narasta... ⇖ 11
Przepisy z bloga
Torcik jabłkowy, torcik na zimno idealny na poczęstunek... ⇖ 43
Dziś zapraszam na przepyszny torcik, który rozpływa się... ⇖ 87
W lipcu pewna wspaniała dziewczyna o imieniu Justyna... ⇖ 82
Pyszna zupa dyniowa dla całej rodziny. Przepis na zupkę... ⇖ 88
Dobrych zup nigdy nie za dużo w kuchni, przynajmniej u... ⇖ 90
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 394
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 103
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 94
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 84
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 77








































