Ciepła sałatka z kamutem i ogórkiem zielonym

Kamut to dawna, antyczna odmiana pszenicy durum.Kamut uprawiano w starozytnej Mezopotamii i Egipcie.Wygladem przypomina ryz basmati, a to przez swoja brazowa oslonke ziarna.Zboze to cenione jest za slodki, lekko orzechowy smak.Kamut ma okolo 30% wiecej bialka niz pszenica, jest bogaty w:selen o dzialaniu antyoksydacyjnym,cynk dla ogolnej odpornosci organizmu,kwasy tluszczowe, dlatego jest uwazany ...
Najnowsze przepisy
Dziś pomysł na panierowane polędwiczki z kurczaka w... ⇖ 23
Kotlety schabowe moczone w mleku i cebuli wychodzą... ⇖ 188
Chrupiący kurczak po azjatycku z kolorowymi warzywami i... ⇖ 26
Przepisy z bloga
Dziś zapraszam na przepyszny torcik, który rozpływa się... ⇖ 53
W lipcu pewna wspaniała dziewczyna o imieniu Justyna... ⇖ 52
Pyszna zupa dyniowa dla całej rodziny. Przepis na zupkę... ⇖ 61
Dobrych zup nigdy nie za dużo w kuchni, przynajmniej u... ⇖ 65
Lubicie eksperymenty w kuchni? ja uwielbiam i jak coś mi... ⇖ 165
Ona - ta pasta jest przepyszna i ja robią ja często bo... ⇖ 98
Niedawno pisałam wam o chicharrón ale z boczku a tym... ⇖ 79
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 784
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 324
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 279
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 209
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 204