Ciepła sałatka z kamutem i ogórkiem zielonym

Kamut to dawna, antyczna odmiana pszenicy durum.Kamut uprawiano w starozytnej Mezopotamii i Egipcie.Wygladem przypomina ryz basmati, a to przez swoja brazowa oslonke ziarna.Zboze to cenione jest za slodki, lekko orzechowy smak.Kamut ma okolo 30% wiecej bialka niz pszenica, jest bogaty w:selen o dzialaniu antyoksydacyjnym,cynk dla ogolnej odpornosci organizmu,kwasy tluszczowe, dlatego jest uwazany ...
Najnowsze przepisy
Robię ją z kukurydzy konserwowej, dlatego można gotować... ⇖ 10
Ciasto czekoladowe ze śliwkami na kefirze to pomysł na... ⇖ 12
Sernik z mlekiem skondensowanym to ciasto, które potrafi... ⇖ 70
Przepisy z bloga
Lubicie eksperymenty w kuchni? ja uwielbiam i jak coś mi... ⇖ 23
Ona - ta pasta jest przepyszna i ja robią ja często bo... ⇖ 52
Niedawno pisałam wam o chicharrón ale z boczku a tym... ⇖ 41
Pyszny serniczek na pierwszy dzień szkoły? czemu nie?... ⇖ 58
Przepis na tę sałatkę stary jest ale nadal na czasie.... ⇖ 57
Dzisiaj zawitamy do Maksyku i zjemy coś pysznego mimo... ⇖ 50
Szybki sernik który smakuje obłędnie, jest kremowy i... ⇖ 55
Pyszna zapiekanka, dużo składników i jeszcze więcej... ⇖ 52
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 1998
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 323
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 289
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 281
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 246
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 238
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 201