Najnowsze przepisy
Bardzo dobre dziadkowe ciasto, dziadkowe - bo mój Dziadek... ⇖ 3
Wilgotne ciasto z rabarbarem i kruszonką, które idealnie... ⇖ 11
Roladki drobiowe z mozzarellą, cheddarem i szczypiorkiem... ⇖ 14
Co to jest Maceracja ?
Podczas produkcji domowych nalewek i likierów każdy trunek musimy poddać maceracji. Maceracja jest to proces, który polega na wydobyciu z owoców lub ziół cennych składników przy pomocy alkoholu. Macerację przeprowadzamy zawsze w szklanych naczyniach np. słojach lub gąsiorkach. Naczynia te musimy wcześniej dokładnie wymyć ( najlepiej bez chemicznych detergentów...
Przepisy z bloga
Składniki :5 jajek24 dkg cukru25 dkg miękkiej margaryny... ⇖ 45
Składniki na 2 zajączki :1 kg karkówki wieprzowej1 kg... ⇖ 94
Składniki :około 70 dkg buraków ćwikłowych3 l wody2... ⇖ 76