Najnowsze przepisy
Naleśniki z mascarpone Najlepszy przepis na naleśniki... ⇖ 17
Uwielbiam takie przepisy na proste kremowe zupy. Mam dużo... ⇖ 19
Mustikkakristallipullat to fińskie bułeczki kardamonowe z... ⇖ 26
Prosty, sycący i przepyszny gulasz z czerwonej fasoli. To... ⇖ 20
Na ten przepis trafiłam przypadkiem, kiedy w lodówce... ⇖ 26
Co to jest Maceracja ?

Podczas produkcji domowych nalewek i likierów każdy trunek musimy poddać maceracji. Maceracja jest to proces, który polega na wydobyciu z owoców lub ziół cennych składników przy pomocy alkoholu. Macerację przeprowadzamy zawsze w szklanych naczyniach np. słojach lub gąsiorkach. Naczynia te musimy wcześniej dokładnie wymyć ( najlepiej bez chemicznych detergentów...
Przepisy z bloga
Pamiętaj o tym, zanim zaczniesz gotować jajka :Jajka... ⇖ 112
Składniki :50 dkg ugotowanych ziemniaków40 dkg białego... ⇖ 109
Składniki :50 dkg mąki pszennej2 żółtka5 dkg masła250... ⇖ 120
Domowe pączusie są najlepsze.W głębokiej patelni lub... ⇖ 151
Jajka wkładamy do garnuszka, zalewamy zimną wodą .... ⇖ 168
Składniki :3 kg dyni np. Hokkaido ( waga po obraniu )1 kg... ⇖ 198
Składniki :3 kg dojrzałych owoców pigwy1 kg cukrulaska... ⇖ 277
Składniki :pestki i skórki pozostałe podczas produkcji... ⇖ 257
Składniki :3 kg mięsistych pomidorów3 marchewki1 korzeń... ⇖ 352
Przepisy na czasie
Poniżej stary, wypraktykowany w naszej rodzinie od lat... ⇖ 860
Wprowadzenie do Pasztecików z mięsem i sosem czosnkowym... ⇖ 697
Te ogórki wychodzą niezwykle łagodne w smaku i naprawdę... ⇖ 542
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 348
Jarzynka do obiadu to znakomity sposób na przetwory na... ⇖ 204
Szukasz efektownego i pysznego ciasta, które zachwyci nie... ⇖ 134