Co zamiast cukru? Czym słodzić, by było zdrowiej?
Źródło: http://www.wymiarzdrowia.pl/co-zamiast-cukru-czym-sodzic-by-byo/
Slodki to pierwszy smak poznawany przez czlowieka. Mleko kobiece ma wlasnie taki smak, poniewaz zawiera laktoze. Dlatego slodki smak zwykle kojarzy sie czlowiekowi z cieplem i bezpieczenstwem i preferowany jest przez cale zycie. Codziennej diecie najczesciej stosowana substancje slodzaca jest bialy cukier czyli sacharoza. Mimo pochodzenia naturalnego dostarcza jednak,...
Najnowsze przepisy
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i... ⇖ 19
Pyszne i delikatne ciasto makowe z kremem budyniowym i... ⇖ 22
Najzdrowsza patelnia? Taka, która jest bezpieczna, trwała... ⇖ 14
Węgierska zupa rybna – oryginalny przepis na halaszle z... ⇖ 9
Przepisy z bloga
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 598
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 521
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 497
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 430
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 405
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 400
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 395
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 275
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 265
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 263



























