Co zamiast cukru? Czym słodzić, by było zdrowiej?
Źródło: http://www.wymiarzdrowia.pl/co-zamiast-cukru-czym-sodzic-by-byo/
Slodki to pierwszy smak poznawany przez czlowieka. Mleko kobiece ma wlasnie taki smak, poniewaz zawiera laktoze. Dlatego slodki smak zwykle kojarzy sie czlowiekowi z cieplem i bezpieczenstwem i preferowany jest przez cale zycie. Codziennej diecie najczesciej stosowana substancje slodzaca jest bialy cukier czyli sacharoza. Mimo pochodzenia naturalnego dostarcza jednak,...
Najnowsze przepisy
Rate this post Szynka miodowa z indyka na kanapki... ⇖ 13
Proste, pyszne ciasto budyniowe na ciasteczkach petit... ⇖ 30
Grecka kuchnia to smak lata, morza i gaju oliwnego w jednym... ⇖ 24
Wigilijne barszcze i zupy z Podkarpacia Nasz region to... ⇖ 28
Tymi ciasteczkami przerwałam pisanie bloga, nimi otwieram... ⇖ 23
Nie ma nic lepszego niż domowa konserwa. Taką konserwę... ⇖ 144
Przepisy z bloga
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1465
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 654
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 575
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 546
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 496
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 450
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 445
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 428
W naszym domu na Wigilii karp jest jednym z obowiązkowych... ⇖ 334



























