Co zrobić, aby bakalie nie opadły na dno ciasta.

Aby bakalie ( rodzynki, daktyle, skórka pomarańczowa kandyzowana itp.) nie opadły na dno ciasta po upieczeniu, trzeba je obtoczyć w mące. Gdy przepis na to pozwala, dodajemy bakalie do mąki, która jest w przepisie i dokładnie mieszamy je, aby całe były dokładnie nią obtoczone. Jeśli natomiast dodajemy bakalie do ciasta oddzielnie , bez mąki to obsypujemy je dość...
Najnowsze przepisy
Lubicie placki ziemniaczane? Ja bardzo... W tej wersji... ⇖ 8
Witam Kochani! Chleb z dużą ilością błonnika nie tylko... ⇖ 17
Delikatne pulpeciki w sosie pieczarkowym przepis na obiad... ⇖ 13
Cześć! Dzisiaj robimy cytrynowe ciasto z cukinii mojej... ⇖ 10
Dziś zapraszam na pyszną, rozgrzewającą i niedrogą... ⇖ 11
Pyszne ciasto, które dzięki kefirowi świetnie zachowuje... ⇖ 11
Przepisy z bloga
Smaczny i zdrowy sok z borówki leśnej.Składniki :2 kg... ⇖ 92
Pamiętaj o tym, zanim zaczniesz gotować jajka :Jajka... ⇖ 176
Składniki :50 dkg ugotowanych ziemniaków40 dkg białego... ⇖ 192
Składniki :50 dkg mąki pszennej2 żółtka5 dkg masła250... ⇖ 206
Domowe pączusie są najlepsze.W głębokiej patelni lub... ⇖ 218
Jajka wkładamy do garnuszka, zalewamy zimną wodą .... ⇖ 240
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 772
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 316
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 269
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 193
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 191