Co zrobić, aby bakalie nie opadły na dno ciasta.
Źródło: https://krzyskuchnia.blogspot.com/2020/04/co-zrobic-aby-bakalie-nie-opady-na-dno.html
Aby bakalie ( rodzynki, daktyle, skórka pomarańczowa kandyzowana itp.) nie opadły na dno ciasta po upieczeniu, trzeba je obtoczyć w mące. Gdy przepis na to pozwala, dodajemy bakalie do mąki, która jest w przepisie i dokładnie mieszamy je, aby całe były dokładnie nią obtoczone. Jeśli natomiast dodajemy bakalie do ciasta oddzielnie , bez mąki to obsypujemy je dość...
Najnowsze przepisy
Dobrze patrzycie. Tak z kiszonego pora, którego w zasadzie... ⇖ 6
Fit Paella z Kurczakiem(Cook4me Tefal - Multicooker)Przepis... ⇖ 8
Ekspresowa masa makowa z bakaliami Ekspresowa masa makowa... ⇖ 31
Ciasta z polewą czekoladową są przepyszne! Poniżej... ⇖ 46
Przepisy z bloga
Smaczny i zdrowy sok z borówki leśnej.Składniki :2 kg... ⇖ 111
Pamiętaj o tym, zanim zaczniesz gotować jajka :Jajka... ⇖ 203
Składniki :50 dkg ugotowanych ziemniaków40 dkg białego... ⇖ 223
Składniki :50 dkg mąki pszennej2 żółtka5 dkg masła250... ⇖ 229
Domowe pączusie są najlepsze.W głębokiej patelni lub... ⇖ 239
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 1859
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1099
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 922
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 856
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 802
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 498









































