Co zrobić, aby bakalie nie opadły na dno ciasta.
Źródło: https://krzyskuchnia.blogspot.com/2020/04/co-zrobic-aby-bakalie-nie-opady-na-dno.html
Aby bakalie ( rodzynki, daktyle, skórka pomarańczowa kandyzowana itp.) nie opadły na dno ciasta po upieczeniu, trzeba je obtoczyć w mące. Gdy przepis na to pozwala, dodajemy bakalie do mąki, która jest w przepisie i dokładnie mieszamy je, aby całe były dokładnie nią obtoczone. Jeśli natomiast dodajemy bakalie do ciasta oddzielnie , bez mąki to obsypujemy je dość...
Najnowsze przepisy
Jednogarnkowy makaron z mięsem Szybkie, proste i sycące... ⇖ 10
Ciasto Orzechowa Bajka to miękki biszkopt z orzechami... ⇖ 18
Sprawdzony przepis na kotlety mielone z Air Fryer – jak... ⇖ 18
Proste i pyszne kanapeczki na szybko. Idealne na każdą... ⇖ 20
26.11.2025 Magda To danie to dowód na to, że prostota... ⇖ 16
Przepisy z bloga
Smaczny i zdrowy sok z borówki leśnej.Składniki :2 kg... ⇖ 112
Pamiętaj o tym, zanim zaczniesz gotować jajka :Jajka... ⇖ 209
Składniki :50 dkg ugotowanych ziemniaków40 dkg białego... ⇖ 224
Składniki :50 dkg mąki pszennej2 żółtka5 dkg masła250... ⇖ 230
Domowe pączusie są najlepsze.W głębokiej patelni lub... ⇖ 243
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 2083
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1135
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 976
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 882
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 862
Ciasta z polewą czekoladową są przepyszne! Poniżej... ⇖ 593









































