Co zrobić, aby bakalie nie opadły na dno ciasta.
Źródło: https://krzyskuchnia.blogspot.com/2020/04/co-zrobic-aby-bakalie-nie-opady-na-dno.html
Aby bakalie ( rodzynki, daktyle, skórka pomarańczowa kandyzowana itp.) nie opadły na dno ciasta po upieczeniu, trzeba je obtoczyć w mące. Gdy przepis na to pozwala, dodajemy bakalie do mąki, która jest w przepisie i dokładnie mieszamy je, aby całe były dokładnie nią obtoczone. Jeśli natomiast dodajemy bakalie do ciasta oddzielnie , bez mąki to obsypujemy je dość...
Najnowsze przepisy
Pyszna sałatka z bulgurem, selerem korzeniowym, jabłkiem,... ⇖ 8
Danie idealne na obiad, śniadanie, do zabrania do pracy,... ⇖ 8
Śledzie po japońsku to klasyka wigilijnego stołu. W tej... ⇖ 7
Domowy ser z nerkowców jest delikatny, kremowy i naprawdę... ⇖ 13
Doskonały w smaku sernik z wiśniami, o pomarańczowym... ⇖ 13
Przepisy z bloga
Smaczny i zdrowy sok z borówki leśnej.Składniki :2 kg... ⇖ 107
Pamiętaj o tym, zanim zaczniesz gotować jajka :Jajka... ⇖ 193
Składniki :50 dkg ugotowanych ziemniaków40 dkg białego... ⇖ 212
Składniki :50 dkg mąki pszennej2 żółtka5 dkg masła250... ⇖ 223
Domowe pączusie są najlepsze.W głębokiej patelni lub... ⇖ 234
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 732
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 592
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 279
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 268
Bardzo aromatyczny kurczak, który znakomicie sprawdzi się... ⇖ 218









































