Co zrobić, aby bakalie nie opadły na dno ciasta.
Źródło: https://krzyskuchnia.blogspot.com/2020/04/co-zrobic-aby-bakalie-nie-opady-na-dno.html
Aby bakalie ( rodzynki, daktyle, skórka pomarańczowa kandyzowana itp.) nie opadły na dno ciasta po upieczeniu, trzeba je obtoczyć w mące. Gdy przepis na to pozwala, dodajemy bakalie do mąki, która jest w przepisie i dokładnie mieszamy je, aby całe były dokładnie nią obtoczone. Jeśli natomiast dodajemy bakalie do ciasta oddzielnie , bez mąki to obsypujemy je dość...
Najnowsze przepisy
jesienne kolory roślin Jesień w ogrodzie nie kończy... ⇖ 7
Curry z kurczakiem i szpinakiem to prosty, szybki i bardzo... ⇖ 25
Spaghetti Aglio Olio w 10 Minut – Sekretny Trik na... ⇖ 20
Przepisy z bloga
Smaczny i zdrowy sok z borówki leśnej.Składniki :2 kg... ⇖ 111
Pamiętaj o tym, zanim zaczniesz gotować jajka :Jajka... ⇖ 198
Składniki :50 dkg ugotowanych ziemniaków40 dkg białego... ⇖ 221
Składniki :50 dkg mąki pszennej2 żółtka5 dkg masła250... ⇖ 227
Domowe pączusie są najlepsze.W głębokiej patelni lub... ⇖ 236
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 799
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 726
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 673
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 410
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 327
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 313









































