Co zrobić z ciastem filo, żeby się nie łamało i było idealnie chrupiące

Ciasto filo to cieniutkie, niemal przejrzyste płaty ciasta, które potrafią zarówno zachwycić, jak i doprowadzić do kulinarnej frustracji. Pewnego dnia, przygotowując baklawę dla przyjaciół, zauważyłem, że po upieczeniu część warstw zamieniła się w twarde, łamliwe skorupy, a inne – były cudownie chru...
Najnowsze przepisy
Cześć Kochani, zapraszam Was dziś na bardzo łatwe i... ⇖ 13
Jak przygotować zdrowe frytki beztłuszczowe? Przepis na... ⇖ 9
Pomidory to warzywo, które od pokoleń towarzyszy nam w... ⇖ 22
Gdy pierwszy raz spróbowałem wietnamskich sajgonek... ⇖ 22
Przepisy z bloga
Pomidory to warzywo, które od pokoleń towarzyszy nam w... ⇖ 22
Gdy pierwszy raz spróbowałem wietnamskich sajgonek... ⇖ 22
Pieczarki od zawsze towarzyszyły mi w kuchni – były... ⇖ 42
Patison – warzywo, które łatwo przeoczyć na straganie,... ⇖ 30
Choć parówki długo kojarzyły się z produktami niskiej... ⇖ 32
Soczysta, chrupiąca, słodka, czasem pikantna – papryka... ⇖ 38
Domowy sos pomidorowy to nie tylko pasteryzowane przetwory... ⇖ 39
Carpaccio z buraka po raz pierwszy spróbowałam w małej... ⇖ 55
Sos do potrawki to dla wielu kucharzy domowych temat rzeka.... ⇖ 54
Mięso z rosołu to często pomijany skarb, który kończy... ⇖ 56
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 805
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 342
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 297
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 236
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 227