Co zrobić z ciastem filo, żeby się nie łamało i było idealnie chrupiące

Ciasto filo to cieniutkie, niemal przejrzyste płaty ciasta, które potrafią zarówno zachwycić, jak i doprowadzić do kulinarnej frustracji. Pewnego dnia, przygotowując baklawę dla przyjaciół, zauważyłem, że po upieczeniu część warstw zamieniła się w twarde, łamliwe skorupy, a inne – były cudownie chru...
Najnowsze przepisy
Oh my gosh, let me tell you about strawberry mousse! This... ⇖ 14
Churros poppers are the perfect sweet treat! Imagine biting... ⇖ 16
Oh my goodness, let me tell you about fudgy chewy brookies!... ⇖ 17
There’s something magical about a warm bowl of soup on a... ⇖ 15
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 75
Pomimo tego, że bardzo lubię eksperymenty w kuchni, to... ⇖ 18
Wilgotne, mięciutkie i bardzo smaczne ciasto ze śliwkami,... ⇖ 28
Potrzebujecie przygotować w miarę szybki, ale pyszny i... ⇖ 16
Przepisy z bloga
Ciasto francuskie ma w sobie coś magicznego. Wystarczy... ⇖ 14
Mało który grzyb budzi tyle emocji i sentymentu co kania,... ⇖ 3
Przepisy na czasie
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 75
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 34
Ciasto Orzechowa Krówka to pyszne ciasto z kajmakiem i... ⇖ 28
Wilgotne, mięciutkie i bardzo smaczne ciasto ze śliwkami,... ⇖ 28
Nocna owsianka z jabłkiem i klonem – fit, bez gotowania5... ⇖ 23
Pyszny serniczek na pierwszy dzień szkoły? czemu nie?... ⇖ 22