Co zrobić z mango, żeby wykorzystać je do ostatniej pestki

Mango to egzotyczny owoc, który nie przestaje zadziwiać – kremowa konsystencja, słodko-kwaskowaty posmak i soczystość sprawiają, że przenika do kuchni na całym świecie. Raz na wakacjach w Tajlandii dostałem miskę ryżu na słodko z mango – nic szczególnego, a jednak niesamowicie zapadło mi w pamięć. P...
Najnowsze przepisy
Mango to egzotyczny owoc, który nie przestaje zadziwiać... ⇖ 7
Inna szarlotka, niż wszystkie! Z dodatkiem mąki kokosowej... ⇖ 16
Sos paprykowy robi się ekspresowo i stanowi pyszny dodatek... ⇖ 13
Pieczone podudzia z kurczaka z warzywami – pyszny obiad z... ⇖ 21
Sernik królewski z brzoskwiniami to takie ciasto, które... ⇖ 30
Przepisy z bloga
Mango to egzotyczny owoc, który nie przestaje zadziwiać... ⇖ 7
Podsłuchałem kiedyś rozmowę starszej pani na rynku:... ⇖ 32
Sos chrzanowy od zawsze gościł na wielkanocnym stole... ⇖ 30
Kiedy po raz pierwszy spróbowałem pizzy z białym sosem,... ⇖ 33
Dawno temu, odwiedzając targ rybny w nadmorskim miasteczku... ⇖ 29
Ligawa wołowa to mięso, które potrafi przysporzyć wiele... ⇖ 72
Kiełbasa to jeden z tych produktów, który w polskiej... ⇖ 59
Sos do nuggetsów to niepozorne arcydzieło kuchni szybkiej... ⇖ 58
Przepisy na czasie
Sałatka z szynką i mozzarellą jest lekka i pełna smaku.... ⇖ 64
Surówka z buraka i chrzanu – prosty i pyszny dodatek do... ⇖ 61
Sałatka z kurczakiem i camembertem to lekka, sycąca i... ⇖ 52
Placki ziemniaczane z marchewką, chrupiące, złociste i... ⇖ 50
Owsianka Brownie Kakao + Banan – Śniadanie/Fit, Które... ⇖ 50