Co zrobić z maślaków, żeby pozbyć się śliskiej skórki bez wysiłku

Maślaki mają w sobie coś z dzieciństwa — ten intensywny zapach lasu, wilgotnej ściółki, kosza pełnego kapeluszy wyłaniających się z mchów. Pamiętam, jak babcia rozkładała je na stole i żartowała, że ich skórka jest bardziej śliska niż język kota. Dla wielu miłośników grzybów, właśnie ta śliskość to ...
Najnowsze przepisy
Te przepyszne batony owsiane z mlekiem w proszku... ⇖ 16
Restauracja Mama Thai jest małym lokalem typu street food... ⇖ 16
Ciasto z dodatkiem słodyczy bez cukru? O tak! Zwłaszcza z... ⇖ 15
Ah, the old fashioned custard pie! Just the thought of it... ⇖ 13
Oh my goodness, have you ever had Italian cream stuffed... ⇖ 12
Oh my goodness, let me tell you about Kentucky butter cake!... ⇖ 12
Jesienny spacer po lesie to nie tylko okazja do złapania... ⇖ 17
Przepisy z bloga
Mascarpone – miękki, kremowy ser o subtelnym smaku... ⇖ 18
Marchewka to jedno z tych warzyw, które niemal każdy zna... ⇖ 25
Mango to egzotyczny owoc, który nie przestaje zadziwiać... ⇖ 32
Sos do mięsa to temat, który wraca w mojej kuchni jak... ⇖ 31
Podsłuchałem kiedyś rozmowę starszej pani na rynku:... ⇖ 48
Sos chrzanowy od zawsze gościł na wielkanocnym stole... ⇖ 45
Kiedy po raz pierwszy spróbowałem pizzy z białym sosem,... ⇖ 40
Dawno temu, odwiedzając targ rybny w nadmorskim miasteczku... ⇖ 38
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 590
Surówka z buraka i chrzanu – prosty i pyszny dodatek do... ⇖ 95
Sałatka z szynką i mozzarellą jest lekka i pełna smaku.... ⇖ 95
Sałatka z kurczakiem i camembertem to lekka, sycąca i... ⇖ 72