Co zrobić z maślanki – ten składnik jest sekretem najlepszych placków

Maślanka. Niby zwyczajna, blada, skromna. W lodówce kryje się zazwyczaj gdzieś między mlekiem a jogurtem, pomijana w kulinarnych planach. U mojej babci z Podkarpacia była jednak sekretna – święta prawda była taka: „Jak masz maślankę, to placki będą jak złoto – mięciutkie, pachnące, i długo świeże.” ...
Najnowsze przepisy
Maślanka. Niby zwyczajna, blada, skromna. W lodówce kryje... ⇖ 11
Kiedy za oknem szaruga, a temperatura spada, instynktownie... ⇖ 6
Pulpeciki z drobiu to jedno z tych dań, które zawsze się... ⇖ 9
Chili con Carne w 30 Minut – Ekspresowy Obiad z Jednego... ⇖ 18
Twarożek z Wędzonym Łososiem i Koperkiem – Idealny na... ⇖ 18
Strogonow drobiowy to jedno z tych dań, które robi się... ⇖ 26
Przepisy z bloga
Maślanka. Niby zwyczajna, blada, skromna. W lodówce kryje... ⇖ 11
Mascarpone – miękki, kremowy ser o subtelnym smaku... ⇖ 24
Marchewka to jedno z tych warzyw, które niemal każdy zna... ⇖ 34
Mango to egzotyczny owoc, który nie przestaje zadziwiać... ⇖ 39
Sos do mięsa to temat, który wraca w mojej kuchni jak... ⇖ 33
Podsłuchałem kiedyś rozmowę starszej pani na rynku:... ⇖ 49
Sos chrzanowy od zawsze gościł na wielkanocnym stole... ⇖ 46
Kiedy po raz pierwszy spróbowałem pizzy z białym sosem,... ⇖ 45
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 659
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 106
Surówka z buraka i chrzanu – prosty i pyszny dodatek do... ⇖ 104
Sałatka z szynką i mozzarellą jest lekka i pełna smaku.... ⇖ 103
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 81