Co zrobić z porów, by nie były tylko dodatkiem do zupy

Por to jedno z tych warzyw, które często traktujemy po macoszemu. Najpierw wkładamy je do koszyka z myślą o rosole albo zupie jarzynowej. Potem, przy obieraniu białej części, tniemy je rutynowo i dodajemy do wywaru, zapominając o zielonych liściach, które zwykle trafiają do kosza. Dla wielu z nas po...
Najnowsze przepisy
Dzień dobry. Dzisiaj na salony wjeżdża obłędny w smaku... ⇖ 11
Boczek pieczony rolowany to jeden z tych klasycznych... ⇖ 10
Przepisy z bloga
Por to jedno z tych warzyw, które często traktujemy po... ⇖ 8
Domowy sos paprykowy to coś więcej niż tylko przetwór... ⇖ 8
Czasem wystarczy jeden niewielki dodatek, aby przeciętny... ⇖ 6
Pomidory to warzywo, które od pokoleń towarzyszy nam w... ⇖ 40
Gdy pierwszy raz spróbowałem wietnamskich sajgonek... ⇖ 39
Pieczarki od zawsze towarzyszyły mi w kuchni – były... ⇖ 49
Patison – warzywo, które łatwo przeoczyć na straganie,... ⇖ 32
Choć parówki długo kojarzyły się z produktami niskiej... ⇖ 38
Soczysta, chrupiąca, słodka, czasem pikantna – papryka... ⇖ 41
Domowy sos pomidorowy to nie tylko pasteryzowane przetwory... ⇖ 42
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 825
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 354
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 323
Przysmak Sułtana to jedno z tych ciast, które wygląda... ⇖ 275
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 260