cobbler ze śliwkami

Sama nie wiem, czy to cobbler czy crumble, z pewnością nie jest to crisp. A jaka jest różnica? Zasadniczo chodzi o warstwę kruszonki na wierzchu. Cobbler pokryty jest grubymi kawałkami kruszonki, crumble drobniejszymi, a crisp posypany jest najdrobniejszymi, mniej gęsto, chrupiącymi, bo często z dodatkiem płatków owsianych. Czy wiecie, że cobbler został opisany po raz pierwszy w 1859...
Najnowsze przepisy
Cześć Kochani, zapraszam Was dziś na bardzo łatwe i... ⇖ 4
Cześć Kochani, zapraszam Was dziś na bardzo łatwe i... ⇖ 4
Pomidory to warzywo, które od pokoleń towarzyszy nam w... ⇖ 20
Gdy pierwszy raz spróbowałem wietnamskich sajgonek... ⇖ 20
Przepisy z bloga
Jeżeli jesteście bananożercami jak ja, te post jest dla... ⇖ 542
Galette to moje ulubione ciasto. Jest to tarta francuska,... ⇖ 491
Cukinia obrodziła, potrzebne są pomysły i przepisy na... ⇖ 573
Włosi są mistrzami w antipasti, prościutkich mini... ⇖ 483
Zaczęłam przygotowania do nowych warsztatów, tym razem z... ⇖ 455
Zawsze lubiłam tarty kruche z owocami czy konfiturami, ale... ⇖ 521
To chyba najbardziej, no może po moussace greckie danie.... ⇖ 555
Dzisiaj trudno mi to sobie wyobrazić, że był czas, dawno... ⇖ 504
Eugenio Gollini był utalentowanym cukiernikiem z małego... ⇖ 560
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 803
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 341
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 297
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 234
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 221