Najnowsze przepisy
Makaron z łososiem i suszonymi pomidorami smakuje zawsze... ⇖ 25
Cześć!Dzisiaj robimy tradycyjną szarlotkę z termorobota... ⇖ 14
Zupa szczawiowa to klasyczne danie kuchni polskiej, cenione... ⇖ 30
cobbler ze śliwkami
Sama nie wiem, czy to cobbler czy crumble, z pewnością nie jest to crisp. A jaka jest różnica? Zasadniczo chodzi o warstwę kruszonki na wierzchu. Cobbler pokryty jest grubymi kawałkami kruszonki, crumble drobniejszymi, a crisp posypany jest najdrobniejszymi, mniej gęsto, chrupiącymi, bo często z dodatkiem płatków owsianych. Czy wiecie, że cobbler został opisany po raz pierwszy w 1859...
Przepisy z bloga
Jeżeli jesteście bananożercami jak ja, te post jest dla... ⇖ 252
Galette to moje ulubione ciasto. Jest to tarta francuska,... ⇖ 182
Cukinia obrodziła, potrzebne są pomysły i przepisy na... ⇖ 256
Włosi są mistrzami w antipasti, prościutkich mini... ⇖ 205
Zaczęłam przygotowania do nowych warsztatów, tym razem z... ⇖ 179
Zawsze lubiłam tarty kruche z owocami czy konfiturami, ale... ⇖ 236