Confit z kaczki

Confit z kaczki czyli francuski sposób przyrządzania kaczki. Marynowane udka z kaczki są powoli gotowane w tłuszczu z kaczki, tak długo aż mięso stanie się rozpływająco miękkie. Następnie chrupiącą skórkę uzyskuje się albo smażąc mięso na patelni albo podpiekając je w piekarniku. Przygotowanie tradycyjnego confit zajmuje kilkanaście godzin chociaż nie wymaga zbyt wiele wysiłku. Cały… The post Confit z kaczki appeared first on MeCooks Blog.
Najnowsze przepisy
Pyszne i mięciutkie, idealne na śniadanie. Można jeść... ⇖ 12
Znakomity syrop, który stosuje cała nasza rodzina w... ⇖ 23
Ciasto Szampańskie to jeden z tych deserów, które od... ⇖ 18
Lasagne to jedno z najbardziej rozpoznawalnych dań kuchni... ⇖ 13
Bułeczki z twarogiem i owocami – puszyste, słodkie i... ⇖ 14
Przepisy z bloga
Obiad bez glutenu na bazie kaszy jaglanej, grzybów kurek... ⇖ 24
Figi zapiekane z serem feta i boczkiem to idealny pomysł... ⇖ 37
Śliwki, zarówno w słodkich wypiekach, jak i w daniach... ⇖ 44
Czasami to właśnie najprostsze dania smakują najlepiej... ⇖ 51
Fasolka szparagowa w sosie serowym z kluskami śląskimi to... ⇖ 102
Kanapki z cukinii i parmezanu wyjątkowo przypadły mi do... ⇖ 89
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2112
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 349
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 324
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 319
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 278
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 273