Najnowsze przepisy
Czy wiesz, że Twoja codzienna dawka energii nie musi... ⇖ 55
Ciasto Aloha! to przepyszny i bardzo ładnie prezentujący... ⇖ 129
Ciasto Czarna OwcaCiasto Czarna Owca to pyszne, wilgotne,... ⇖ 90
Grillowane boczniaki BBQ Do boczniaków mam słabość.... ⇖ 23
Crespelle z Ricottą w sosie Marinara
Crespelle z Ricottą w sosie Marinara.Oczywiście, że to naleśniki, ale jak to brzmi-crespelle -, które pochodzi od łacińskiego-crispus – co z kolei oznacza-zwinięty, zwinięte. Crespelle vel.naleśniki mają bardzo długą historię, sięgająca według niektórych historyków V wieku. Kiedy to francuscy pielgrzymi przybyli do Rzymu, odwiedzić papieża Gelasio. Ten, że papież nakazał swoim kucharzom nakarmić głodnych, po… Czytaj dalej Crespelle z Ricottą w sosie...
Przepisy z bloga
Pasta Sugo alla Salvia, historii i przepis. Włoska kuchnia... ⇖ 44
Pasta Bagna Cauda: Włoska Tradycja Prosto z Serca Piemontu... ⇖ 58
Pasta Funghi e Piselli to klasyczne włoskie danie, które... ⇖ 32
Pasta wSugo al mascarpone e la pancetta — Historia i... ⇖ 65
Rigatoni Sugo di Zucca e Amaretti: Historia, Pochodzenie,... ⇖ 34
Pasta Sugo di Carne z Molise — Historia i Pochodzenie.... ⇖ 37