Najnowsze przepisy
Ciasteczka zrobione, bo miałam masło na końcówce daty,... ⇖ 3
Uwielbiam agrest, a w tym roku obrodził bardzo, więc... ⇖ 4
Przygotowanie dobrego ciasta drożdżowego wbrew pozorom... ⇖ 14
Inspiracją do tej sałatki były dwie rzeczy - pierwsza to... ⇖ 21
Pyszna wieprzowa łopatka duszona w kurkach rozpływa się... ⇖ 18
Tortilla z boczkiem i prażoną cebulką to hit, którego... ⇖ 18
Crespolini z ogórecznikiem

Crespolini to takie faszerowane naleśniki, potem trochę opiekane, ale na upartego, możecie je zrobić na patelni.Ogórecznik to taki chwast, który ma jakieś właściwości zdrowotne, ale też jest jadalny i można go zrobić jak szpinak.Składniki:- mąka- liście ogórecznika- czosnek- resztka jakiegoś seraWykonanie:Z mąki i wody robimy rzadkie lejące się ciasto i smażymy naleśniki.Ogórecznik dusimy z czosnkiem.Mieszamy z serem i ładujemy do naleśników, które zawijamy.Lekko...
Przepisy z bloga
Idealnie byłoby, gdyby danie było z makaronem lolli, ale... ⇖ 55
Rzepak to odmiana kapusty, więc skoro kultowym daniem są... ⇖ 68
Wiosna to młode warzywa. W tym kultowe młode ziemniaki i... ⇖ 73
Przepisy na czasie
Poniżej stary, wypraktykowany w naszej rodzinie od lat... ⇖ 1464
Wprowadzenie do Pasztecików z mięsem i sosem czosnkowym... ⇖ 763
Te ogórki wychodzą niezwykle łagodne w smaku i naprawdę... ⇖ 746
Bób w zupełnie innej odsłonie, ze świeżymi warzywami... ⇖ 502
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 414
Jarzynka do obiadu to znakomity sposób na przetwory na... ⇖ 319