Crumble po amerykańsku, czyli pandowdy z jabłkami, truskawkami i brązowym sosem karmelowym
Źródło: https://majaskorupska.blogspot.com/2022/06/amerykanski-cobbler-czyli-pandowdy-z.html
Kiedy pachnie już latem, no i przede wszystkim truskawkami, ja w mojej kuchni piekę i piekę, a to, co lubię piec najbardziej to placki drożdżowe, brytyjskie crumble i amerykańskie cobblery. Te ostatnie można jeść na ciepło, nawet najlepiej jest jeść je ciepłe, a to bardzo lubię. Najchętniej podpiekałabym każde ciasto czy deser, może za wyjątkiem sernika, i dodawałabym...
Najnowsze przepisy
Felfla Mechwiya – Marokańskie grillowane zielone papryki... ⇖ 6
Lubię takie szybkie i smakowite desery gdzie nie ma za... ⇖ 12
Przepisy z bloga
Jeżeli jesteście bananożercami jak ja, te post jest dla... ⇖ 561
Galette to moje ulubione ciasto. Jest to tarta francuska,... ⇖ 520
Cukinia obrodziła, potrzebne są pomysły i przepisy na... ⇖ 610
Włosi są mistrzami w antipasti, prościutkich mini... ⇖ 502
Zaczęłam przygotowania do nowych warsztatów, tym razem z... ⇖ 492
Zawsze lubiłam tarty kruche z owocami czy konfiturami, ale... ⇖ 543
To chyba najbardziej, no może po moussace greckie danie.... ⇖ 586
Dzisiaj trudno mi to sobie wyobrazić, że był czas, dawno... ⇖ 542
Eugenio Gollini był utalentowanym cukiernikiem z małego... ⇖ 585
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 441
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 440
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 337
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 334
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 292
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 224
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 196
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 171
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 164
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 159









































