Crumble po amerykańsku, czyli pandowdy z jabłkami, truskawkami i brązowym sosem karmelowym
Źródło: https://majaskorupska.blogspot.com/2022/06/amerykanski-cobbler-czyli-pandowdy-z.html
Kiedy pachnie już latem, no i przede wszystkim truskawkami, ja w mojej kuchni piekę i piekę, a to, co lubię piec najbardziej to placki drożdżowe, brytyjskie crumble i amerykańskie cobblery. Te ostatnie można jeść na ciepło, nawet najlepiej jest jeść je ciepłe, a to bardzo lubię. Najchętniej podpiekałabym każde ciasto czy deser, może za wyjątkiem sernika, i dodawałabym...
Najnowsze przepisy
Makaron z cukinią i pomidorami– szybki, lekki i pyszny... ⇖ 11
Proste danie z udek drobiowych marynowanych w przyprawach,... ⇖ 20
Ubita feta to puszysty i delikatny dip, który doskonale... ⇖ 19
Wegetariański smalec z fasoli z cebulką i jabłkiem to... ⇖ 19
Sałatka z tuńczykiem i makaronem Jeśli szukasz pomysłu... ⇖ 12
Przepisy z bloga
Jeżeli jesteście bananożercami jak ja, te post jest dla... ⇖ 554
Galette to moje ulubione ciasto. Jest to tarta francuska,... ⇖ 509
Cukinia obrodziła, potrzebne są pomysły i przepisy na... ⇖ 589
Włosi są mistrzami w antipasti, prościutkich mini... ⇖ 495
Zaczęłam przygotowania do nowych warsztatów, tym razem z... ⇖ 483
Zawsze lubiłam tarty kruche z owocami czy konfiturami, ale... ⇖ 533
To chyba najbardziej, no może po moussace greckie danie.... ⇖ 571
Dzisiaj trudno mi to sobie wyobrazić, że był czas, dawno... ⇖ 523
Eugenio Gollini był utalentowanym cukiernikiem z małego... ⇖ 573
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 704
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 561
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 257
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 245
Bardzo aromatyczny kurczak, który znakomicie sprawdzi się... ⇖ 205









































