Crumble po amerykańsku, czyli pandowdy z jabłkami, truskawkami i brązowym sosem karmelowym
Źródło: https://majaskorupska.blogspot.com/2022/06/amerykanski-cobbler-czyli-pandowdy-z.html
Kiedy pachnie już latem, no i przede wszystkim truskawkami, ja w mojej kuchni piekę i piekę, a to, co lubię piec najbardziej to placki drożdżowe, brytyjskie crumble i amerykańskie cobblery. Te ostatnie można jeść na ciepło, nawet najlepiej jest jeść je ciepłe, a to bardzo lubię. Najchętniej podpiekałabym każde ciasto czy deser, może za wyjątkiem sernika, i dodawałabym...
Najnowsze przepisy
Sernik bez spodu z dodatkiem prażonych jabłek na wierzchu... ⇖ 11
O szynce wieprzowej mówi się w kuchni z szacunkiem, ale i... ⇖ 15
Lekki, a jednocześnie sycący omlet z serkiem wiejskim to... ⇖ 11
Oh, the joy of holiday desserts! There’s something truly... ⇖ 12
Przepisy z bloga
Jeżeli jesteście bananożercami jak ja, te post jest dla... ⇖ 549
Galette to moje ulubione ciasto. Jest to tarta francuska,... ⇖ 500
Cukinia obrodziła, potrzebne są pomysły i przepisy na... ⇖ 580
Włosi są mistrzami w antipasti, prościutkich mini... ⇖ 490
Zaczęłam przygotowania do nowych warsztatów, tym razem z... ⇖ 461
Zawsze lubiłam tarty kruche z owocami czy konfiturami, ale... ⇖ 529
To chyba najbardziej, no może po moussace greckie danie.... ⇖ 563
Dzisiaj trudno mi to sobie wyobrazić, że był czas, dawno... ⇖ 512
Eugenio Gollini był utalentowanym cukiernikiem z małego... ⇖ 569
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 902
Różnego rodzaju sałatki z kurczakiem i marynowanymi... ⇖ 677
Dzisiaj przychodzę do Was z prostym przepisem na lekki... ⇖ 486
Przysmak Sułtana to jedno z tych ciast, które wygląda... ⇖ 482
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 425
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 424









































