Cumberland, sos żurawinowy z chrzanem
Źródło: http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2019/12/sos-cumberland.html
Cumberland, czyli sos żurawinowy z chrzanem to obowiązkowa pozycja na naszym świątecznym i imprezowym stole. Zawsze pojawia się w towarzystwie wsosu tatarskiego. Jest idealnym dodatkiem do pasztetów, pieczonych mięs serwowanych na zimno czy też domowych wędlin. Będzie też pasował do duszonych mięs podawanych na gorąco. A ja bardzo go także lubię z żółtym serem...
Najnowsze przepisy
Lubię takie szybkie i smakowite desery gdzie nie ma za... ⇖ 0
Witajcie:) Przy sobocie zapraszam na pyszne, szybkie i... ⇖ 23
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 145
Takiego piernika jeszcze nie piekłam. Bardzo lekki i... ⇖ 28
Przepisy z bloga
Pasta pieczarkowa z jajkiem Pasta pieczarkowa z jajkiem -... ⇖ 56
Pieczona pierś z indyka z przyprawami Pieczona pierś z... ⇖ 55
Seromakowiec - wersja uproszczonaSeromakowiec - prosty... ⇖ 64
Ekspresowa masa makowa z bakaliami Ekspresowa masa makowa... ⇖ 60
Jesienny sernik dyniowyJesienny sernik dyniowy - prosty... ⇖ 69
Rydze - Gatita w Pytaniu na ŚniadanieRydze, to grzyby,... ⇖ 66
Rydze smażone z cebulą i czosnkiem Rydze smażone z... ⇖ 64
Scarpaccia, włoski placek z cukinii Scarpaccia, włoski... ⇖ 88
Carpaccio z arbuza z fetą Carpaccio z arbuza z fetą -... ⇖ 137
Morele - Gatita w Pytaniu na ŚniadanieUwielbiam morele!... ⇖ 99
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 435
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 431
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 334
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 330
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 286
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 220
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 193
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 169
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 154
Ciasto Niespodzianka Markizy to elegancki, warstwowy deser,... ⇖ 146









































