Cytrynowa babka

Lekka, puszysta babka z wyrazista cytrynowa nuta, oblana delikatna biala lukrowo-cytrynowa polewa to tradycyjna propozycja ciasta do malej czarnej.Skladniki:4 jajka150g maki pszennej75g maki ziemniaczanej180g cukru200g masla extra2 lyzeczki proszku do pieczeniaotarta skora i sok z 1 cytrynymaslo do wysmarowania formybulka tarta do oproszenia formyPolewa cytrynowa:sok z 1/2 cytryny5-6 lyzek cukru p...
Najnowsze przepisy
Pomidory to warzywo, które od pokoleń towarzyszy nam w... ⇖ 16
Gdy pierwszy raz spróbowałem wietnamskich sajgonek... ⇖ 15
Dziś pomysł na panierowane polędwiczki z kurczaka w... ⇖ 28
Przepisy z bloga
Klasyczna karpatka z chrupiącego ciasta, z aksamitnym... ⇖ 721
Krokiety z dodatkiem szpinaku, nadziewane delikatnym... ⇖ 789
Pachnący tymiankiem delikatny krem z bobu i króla warzyw... ⇖ 782
Szybki w przygotowaniu, pachnący wanilią budyń na bazie... ⇖ 747
Moja wersja potrawy z Kraju Kwitnącej Wiśni złożona z... ⇖ 935
Domowe, szybkie i łatwe w przygotowaniu puszyste ciasto na... ⇖ 905
Chrupiące, lekkie gofry z orzeźwiającymi truskawkami i... ⇖ 861
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 784
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 324
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 279
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 209
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 204