Czarny makowiec – kuchnia podkarpacka
Źródło: https://trzecitalerz.blogspot.com/2021/04/czarny-makowiec-kuchnia-podkarpacka.html
Czarny makowiec – kuchnia podkarpacka Ten makowiec nie tylko jest czarny z wyglądu, ale też za sprawą dodatków jest czarny w smaku. Od tradycyjnych makowców różni go niewiele, zaledwie 3 łyżki kakao, ale dzięki nim i czekoladowej polewie zmienia się i wygląd i smak makowca. Ciasto jest smaczne, kakaowe, wilgotne, a do tego ładnie i równo się piecze. Smak dopełniają...
Najnowsze przepisy
CIASTECZKA ORZECHOWETo moje ukochane ciasteczka, bardzo... ⇖ 14
Nie masz czasu na długie szykowanie , a chcesz zaskoczyć... ⇖ 21
Przepisy z bloga
Serniki z PodkarpaciaPrzeglądając podkarpackie przepisy... ⇖ 39
Wigilijne barszcze i zupy z Podkarpacia Nasz region to... ⇖ 47
Kogutki z makiem – kuchnia podkarpackaLokalizacja: gmina... ⇖ 47
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1982
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 1955
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1365
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 799
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 719
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 646
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 629
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 600








































