Czarny makowiec – kuchnia podkarpacka
Źródło: https://trzecitalerz.blogspot.com/2021/04/czarny-makowiec-kuchnia-podkarpacka.html
Czarny makowiec – kuchnia podkarpacka Ten makowiec nie tylko jest czarny z wyglądu, ale też za sprawą dodatków jest czarny w smaku. Od tradycyjnych makowców różni go niewiele, zaledwie 3 łyżki kakao, ale dzięki nim i czekoladowej polewie zmienia się i wygląd i smak makowca. Ciasto jest smaczne, kakaowe, wilgotne, a do tego ładnie i równo się piecze. Smak dopełniają...
Najnowsze przepisy
Składniki: jajka 3 sztuki L , cukier 3/4 szklanki, kakao... ⇖ 2
Obłędny! Przepis jest naprawdę prosty, a ciasto wygląda... ⇖ 96
Ta sałatka to idealny dodatek do smażonego karpia, dorsza... ⇖ 23
Przepyszna, wilgotna, delikatna,makowa babka, nie tylko na... ⇖ 20
Świąteczny wieniec makowy -dlaczego ten przepis jest taki... ⇖ 21
Przepisy z bloga
Pierogi ruskie z miętą - kuchnia podkarpackaPierogi... ⇖ 98
Makownik – kuchnia podkarpackaLokalizacja: Nowosiółki... ⇖ 483
Makówka wigilijna – kuchnia podkarpacka Lokalizacja:... ⇖ 323
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 485
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 448
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 351
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 346
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 303
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 232
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 204
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 181
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 180
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 180








































