Czarny makowiec – kuchnia podkarpacka
Źródło: https://trzecitalerz.blogspot.com/2021/04/czarny-makowiec-kuchnia-podkarpacka.html
Czarny makowiec – kuchnia podkarpacka Ten makowiec nie tylko jest czarny z wyglądu, ale też za sprawą dodatków jest czarny w smaku. Od tradycyjnych makowców różni go niewiele, zaledwie 3 łyżki kakao, ale dzięki nim i czekoladowej polewie zmienia się i wygląd i smak makowca. Ciasto jest smaczne, kakaowe, wilgotne, a do tego ładnie i równo się piecze. Smak dopełniają...
Najnowsze przepisy
Całkiem paradoksalnie ludzie nie lubią mieć zbyt dużego... ⇖ 22
Farszynki ziemniaczane to mazurski specjał w połączeniu... ⇖ 18
Barszcz wigilijny z buraków gotujemy na warzywach. Jest to... ⇖ 22
Ten jabłecznik to idealne ciasto na rodzinne spotkania i... ⇖ 25
Przewożenie tortów i ciast wbrew pozorom nie musi być... ⇖ 15
Jesteś na redukcji i obawiasz się, aby początek nowego... ⇖ 21
Przepisy z bloga
Serniki z PodkarpaciaPrzeglądając podkarpackie przepisy... ⇖ 40
Wigilijne barszcze i zupy z Podkarpacia Nasz region to... ⇖ 48
Kogutki z makiem – kuchnia podkarpackaLokalizacja: gmina... ⇖ 51
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 2455
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2047
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1405
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 816
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 730
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 659
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 633
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 623









































