Czebureki -smażone pierogi z mięsem

Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z kuchni krymsko – tatarskiej, która jest kolebką tej potrawy. Jak się robi czebureki? Dawne czebureki to surowa, siekana jagnięcina , cebula, przyprawy i ciasto pierogowe. Tak przygotowane czebureki z mięsem smaży się na głębokim tłuszczu. Czebureki robi się bardzo prosto, jeśli ktoś choć raz robił pierogi z mięsem, nie będzie miał z tym kłopotu. Surowe mięso mielone i startą cebulę doprawiamy...
Najnowsze przepisy
Tosty francuskie z piekarnika – blacha dla rodzinyJedno... ⇖ 5
Sernik z brzoskwiniami i makowo-kokosową bezą na kakaowym... ⇖ 9
Dzisiaj zawitamy do Maksyku i zjemy coś pysznego mimo... ⇖ 7
Ekspresowy przepis na pyszną tortillę z indykiem oraz... ⇖ 15
Tropikalne cold brew, wspomnienie lata w szklance Smak,... ⇖ 27
Bardzo smaczny i zdrowy syrop z czarnego bzu z małą... ⇖ 140
Znalezienie idealnego prezentu bywa czasem prawdziwym... ⇖ 23
Przepisy z bloga
Kotlet de volaille przyrządzamy z piersi kurczaka, którą... ⇖ 52
Przepisy na czasie
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę... ⇖ 1445
Pierogi ruskie to klasyk, który zawsze się sprawdza!... ⇖ 873
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na... ⇖ 638
Zapraszam Was serdecznie do kolejnego przepisu, w którym... ⇖ 546
Uwielbiam , chociaż nie jestem przesadnie mięsożerna.I... ⇖ 513
Najlepszy kompot na zimę to jest ten z mirabelek, który... ⇖ 461
Plasterki kanapkowe na zimę to znakomita propozycja na... ⇖ 456
Znakomite na zimę złote ogórki, które świetnie nadają... ⇖ 447