Najnowsze przepisy
W hrabstwie Charon w Wirginni w jednej ze szkół dochodzi... ⇖ 3
Takie danie na dziś proponuję na wasze talerze bo na... ⇖ 11
Witamina K, często niedoceniana, odgrywa kluczową rolę w... ⇖ 9
Zupa z pieczonych warzyw z selera, fenkułu, pora i... ⇖ 12
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym... ⇖ 18
Puszyste i delikatnie słodkie placuszki drożdżowe z... ⇖ 25
Tkanka tłuszczowa, choć często postrzegana jedynie jako... ⇖ 18
Czebureki -smażone pierogi z mięsem

Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z kuchni krymsko – tatarskiej, która jest kolebką tej potrawy. Jak się robi czebureki? Dawne czebureki to surowa, siekana jagnięcina , cebula, przyprawy i ciasto pierogowe. Tak przygotowane czebureki z mięsem smaży się na głębokim tłuszczu. Czebureki robi się bardzo prosto, jeśli ktoś choć raz robił pierogi z mięsem, nie będzie miał z tym kłopotu. Surowe mięso mielone i startą cebulę doprawiamy...
Przepisy z bloga
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym... ⇖ 18
Prosta babka marchewkowa, puszysta, wilgotna i delikatna.... ⇖ 68
Zostało nam trochę ugotowanych warzyw z rosołu, możemy... ⇖ 78
Sos tatarski można przyrządzić z różnymi składnikami,... ⇖ 154
Bardzo proste ciasto z owocami. Wystarczy wrzucić do miski... ⇖ 37
Przepisy na czasie
Ta sałatka to najlepsza sałatka porowa, jaką jadłam! Z... ⇖ 3381
Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć czegoś... ⇖ 1835
Jajka w sosie francuskim to nie tylko smakowita, ale i... ⇖ 1249
Polecam Wam dziś pyszną sałatkę jajeczno-szynkową z... ⇖ 1245
Cytrynowiec to ciasto, które nie tylko zachwyca smakiem,... ⇖ 1121
Babka to jedno z tych ciast, które idealnie sprawdza się... ⇖ 955
Pofalowany sernik na ciemnym spodzie Dziś najłatwiejszy... ⇖ 775
Wielkanocne kurczaczki to super pomysł na pyszną... ⇖ 735
Szynki w galarecie Tradycyjna sałatka jarzynowa zawinięta... ⇖ 629
Jeśli szukasz prostego, ale efektownego ciasta, które na... ⇖ 617