CZEKOLADOWA BABKA BUDYNIOWA

Lekka jak piórko, trochę wilgotna, aromatyczna i ... bardzo smaczna.Tak w skrócie można opisać smak tej babki. Jak większość tego typu wypieków wytrzymuje w idealnym stanie 3-4 dni, odpowiednio zabezpieczona.Składniki: (wszystkie o temp.pokojowej)250 g mąki pszennej200 g miękkiego masła1/4 szkl oleju200 g cukru4 jajka100 g mlecznej czekolady (roztopionej i wystudzonej)2 opakowania budyniu czekoladowego bez cukru o wadze 40 g każde1 czubata łyżeczka proszku do pieczeniaszczypta...
Najnowsze przepisy
Oh, cranberry relish! It’s a Thanksgiving staple that... ⇖ 3
Śledzie z suszonymi pomidorami i pietruszką to wyjątkowe... ⇖ 15
Przepis na proste ciasto bez pieczenia, czyli ciasto Toffi... ⇖ 13
Uwielbiam chlebki naan, dlatego jeśli tylko mam okazję by... ⇖ 17
Kotlety schabowe po japońsku to przepyszne i soczyste... ⇖ 17
Przepisy z bloga
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 280
Szukasz lekkiej, zdrowej i pełnej smaku zupy? Zapraszam... ⇖ 70
Szybka, pożywna i pełna białka pasta do chleba to... ⇖ 77
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 836
Przysmak Sułtana to jedno z tych ciast, które wygląda... ⇖ 386
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 363
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 349
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 280