CZEKOLADOWO-PISTACJOWA PANNA COTTA

Panna cotta - uwielbiam! Delikatny, lekki, gładki deser, który to możemy dowolnie modyfikować smakowo. Oryginalny ma smak waniliowy, ale ja lubię go również z innymi nutami smaku.Dziś pyszne zestawienie pistacjowo-czekoladowe Składniki na warstwę czekoladową:200 ml mleka 3.2%200 ml śmietany 30%2 płaskie łyżki żelatyny3 łyżki cukru50 ml wody50 g mlecznej czekolady (lub gorzkiej, jaką wolimy)Wykonanie:W 50 ml letniej wody rozpuszczamy 2 łyżki żelatyny, odstawiamy, aby...
Najnowsze przepisy
Królestwo grzybów to prawdziwy skarb polskich lasów –... ⇖ 5
Robię ją z kukurydzy konserwowej, dlatego można gotować... ⇖ 11
Ciasto czekoladowe ze śliwkami na kefirze to pomysł na... ⇖ 12
Sernik z mlekiem skondensowanym to ciasto, które potrafi... ⇖ 83
Przepisy z bloga
Dziś zapraszam na bardzo dobre kruche ciasto z budyniem i... ⇖ 84
O kruchych ciastkach chyba nie trzeba dużo mówić na... ⇖ 71
Powiem krótko: prosty, pyszny, ekspresowy wypiek. Muffinki... ⇖ 58
Uwielbiam , chociaż nie jestem przesadnie mięsożerna.I... ⇖ 613
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2000
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 325
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 291
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 282
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 248
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 239
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 202