CZEKOLADOWO-PISTACJOWA PANNA COTTA

Panna cotta - uwielbiam! Delikatny, lekki, gładki deser, który to możemy dowolnie modyfikować smakowo. Oryginalny ma smak waniliowy, ale ja lubię go również z innymi nutami smaku.Dziś pyszne zestawienie pistacjowo-czekoladowe Składniki na warstwę czekoladową:200 ml mleka 3.2%200 ml śmietany 30%2 płaskie łyżki żelatyny3 łyżki cukru50 ml wody50 g mlecznej czekolady (lub gorzkiej, jaką wolimy)Wykonanie:W 50 ml letniej wody rozpuszczamy 2 łyżki żelatyny, odstawiamy, aby...
Najnowsze przepisy
Pomidory to warzywo, które od pokoleń towarzyszy nam w... ⇖ 8
Dziś pomysł na panierowane polędwiczki z kurczaka w... ⇖ 24
Przepisy z bloga
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 218
Szukasz lekkiej, zdrowej i pełnej smaku zupy? Zapraszam... ⇖ 57
Szybka, pożywna i pełna białka pasta do chleba to... ⇖ 73
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 784
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 324
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 279
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 209
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 204