Czereśnie i wiśnie w syropie
Źródło: http://www.czarnawisienka.pl/2021/07/czeresnie-i-wisnie-w-syropie.html
Czereśnie/wiśnie w syropie - prosty przepis, do zrobienia w prawie oka mgnieniu. Wychodzą pyszne i są gotowe do spożycia już po 4 dniach, chociaż w zimnym miejscu wytrzymają minimum kilka miesięcy. Świetnie nadają się do deserów i jako dekoracja ciast.WSKAZÓWKI:Aby łatwo wydrylować czereśnie użyj grubej, plastikowej słomki lub bambusowej do picia. Wystarczy ją wcisnąć...
Najnowsze przepisy
Tarta de Santiago to pyszne ciasto z mielonych migdałów.... ⇖ 11
Felfla Mechwiya – Marokańskie grillowane zielone papryki... ⇖ 11
Lubię takie szybkie i smakowite desery gdzie nie ma za... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Kilka lat temu lecąc na Kretę wiedziałam, że jednym z... ⇖ 788
Roladki z kurczaka ze szpinakiem i serem feta z sosem... ⇖ 509
Kremowy, delikatny i prosty do zrobienia - najlepszy sernik... ⇖ 580
Już niedługo rozpoczyna się Chiński Nowy Rok i z tej... ⇖ 631
Zupa krem z czosnku (wegańska!) Mega kremowa, aromatyczna,... ⇖ 629
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 452
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 441
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 338
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 335
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 296
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 226
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 197
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 171
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 168
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 159









































