Czerwona kapusta z soczewicą i grzybami krótko smażona
Źródło: https://azgotuj.blogspot.com/2020/04/czerwona-kapusta-z-soczewica-i-grzybami.html
Kiedy podałam obiad na stół usłyszałam komentarz: Ale czad! No to spróbujcie sami.Na cztery porcje:1/2 niewielkiej czerwonej kapusty poszatkowanejczerwona cebula200- 250 g małych brązowych pieczarek portobello lub innych grzybów3/4 szklanki zielonej soczewicy2 łyżki sosu sojowego a najlepiej Tamarisól i pieprz do smaku1 łyżka octu balsamicznego kremowegoolej rzepakowy ok 2...
Najnowsze przepisy
Pozostając wciąż w dyniowym temacie, zapraszam dziś bez... ⇖ 13
Przerywam dziś kolejną, przewidzianą wcześnieja tym... ⇖ 17
Kremowy kurczak w sosie z pieczarkami, gruszką i suszonymi... ⇖ 13
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 14
Przepisy z bloga
Sałatkę można zrobić i zjeść samodzielnie lub z serem... ⇖ 40
Masala chai to rozgrzewająca herbata pita w Indiach.Masala... ⇖ 70
Znudziło ci się ciasto marchewkowe? Zrób ze mną ciasto... ⇖ 89
Rozgrzewająca chińska zupa jajeczna, znana jako Dàn Huā... ⇖ 87
Bardzo ucieszyłam się, kiedy w moje ręce trafi blender... ⇖ 75
Lazania, bez makaronu, z cienko pociętymi na plasterki... ⇖ 89
Odchudzający koktajl inspirowany przepisem dr. Marka... ⇖ 106
Przepisy na czasie
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 66
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 66
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 61
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 48








































