Czy młode buraczki z botwinki trzeba obierać? Skórka jest tak delikatna, że nawet jej nie poczujesz

Wiosna to kulinarny sezon na botwinkę, czyli młode buraki wraz z łodygami i liśćmi. Spotkaliśmy się już z przepisami, w których zalecane było, by przed gotowaniem obrać je ze skórki. Jest to nie tylko kłopotliwe, czasem ze względu na wielkość buraczków wręcz niemożliwe, ale też zupełnie zbędne. Botwinka zaczyna pojawiać się w sklepach już w […] Artykuł Czy młode buraczki z botwinki trzeba obierać? Skórka jest tak delikatna, że nawet jej nie poczujesz pochodzi...
Najnowsze przepisy
Obiad bez glutenu na bazie kaszy jaglanej, grzybów kurek... ⇖ 5
Posiłek w 20 minut!? O tak! Zwłaszcza z kluskami na parze... ⇖ 9
Ten chleb smakuje jak z najlepszej piekarni, a co najlepsze... ⇖ 16
Kluski ziemniaczane z mięsem to jedno z tych dań, które... ⇖ 23
Przepis na śledzie z suszonymi pomidorami i musztardą... ⇖ 20
Quesadilla z kurczakiem i salsą paprykową Historia i... ⇖ 15
Przepisy z bloga
MiÄso z udek z kurczaka Åwietnie nadaje siÄ do... ⇖ 346
Kolorowa, bardzo smaczna i nie nawet nie trzeba podawaÄ... ⇖ 343
Nietypowe danie gulaszowe, bo ze schabu, który krojony... ⇖ 3719
To danie nie tylko peÅne smaku, ale i bardzo pożywne... ⇖ 403
Kilka podstawowych skÅadników, prosty przepis i... ⇖ 576
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2085
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 345
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 317
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 304
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 272
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 266