Dapanji
Źródło: http://kuchniakryzysowa.blogspot.com/2021/09/dapanji.html
Chiny są tak ogromne i zróżnicowane etnicznie, że każdy region ma swoją specyficzną kuchnię. Np. o mieszkańcach Kantonu mówi się, że jedyne co ma nogi, a oni tego nie jedzą, to stół. Danie, które przedstawię pochodzi z autonomicznego regionuXīnjiāng, który jest zamieszkały głównie przez Ujgurów, czyli grupa etniczna pochodzenia tureckiego. Danie stało się popularne...
Najnowsze przepisy
Zimne nóżki drobiowe lub galareta drobiowa. Pyszne... ⇖ 8
Pierwszy raz usłyszałem o tym serze od znajomego, który... ⇖ 10
Najprostszy przepis na niby sernik bo wystarczy składniki... ⇖ 9
#WspółpracaRecenzecnka @WydawnictwoWAB Uwielbiam rośliny... ⇖ 10
jesienne kolory roślin Jesień w ogrodzie nie kończy... ⇖ 12
Przepisy z bloga
Będąc jeszcze biednym studentem, zdarzało się czasem... ⇖ 36
Grzyb o ciekawej nazwie, ozorek dębowy, jak sama nazwa... ⇖ 106
Dzisiaj obchodzimy Star Trak Day, na okoliczność rocznicy... ⇖ 102
Wpadło mi w ręce ostatnio trochę warzyw, które, z uwagi... ⇖ 101
Pieczonki już kiedyś robiłem, a nawet zdobyłem dzięki... ⇖ 134
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 803
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 738
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 675
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 415
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 329
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 315









































