Dapanji
Źródło: http://kuchniakryzysowa.blogspot.com/2021/09/dapanji.html
Chiny są tak ogromne i zróżnicowane etnicznie, że każdy region ma swoją specyficzną kuchnię. Np. o mieszkańcach Kantonu mówi się, że jedyne co ma nogi, a oni tego nie jedzą, to stół. Danie, które przedstawię pochodzi z autonomicznego regionuXīnjiāng, który jest zamieszkały głównie przez Ujgurów, czyli grupa etniczna pochodzenia tureckiego. Danie stało się popularne...
Najnowsze przepisy
Sos koperkowy do ryby to klasyka kuchni domowej, która... ⇖ 16
Błyskawiczny Majonez Mleczny Ten domowy majonez mleczny z... ⇖ 11
Proteinowe naleśniki owsiane z białkiem, toppingiem o... ⇖ 18
Ciasto Czekoladowe Bez Mąki to idealny deser dla osób,... ⇖ 20
Przepisy z bloga
Będąc jeszcze biednym studentem, zdarzało się czasem... ⇖ 38
Grzyb o ciekawej nazwie, ozorek dębowy, jak sama nazwa... ⇖ 112
Dzisiaj obchodzimy Star Trak Day, na okoliczność rocznicy... ⇖ 104
Wpadło mi w ręce ostatnio trochę warzyw, które, z uwagi... ⇖ 103
Pieczonki już kiedyś robiłem, a nawet zdobyłem dzięki... ⇖ 135
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 1716
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1070
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 881
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 846
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 785
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 482
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 413








































