Dapanji
Źródło: http://kuchniakryzysowa.blogspot.com/2021/09/dapanji.html
Chiny są tak ogromne i zróżnicowane etnicznie, że każdy region ma swoją specyficzną kuchnię. Np. o mieszkańcach Kantonu mówi się, że jedyne co ma nogi, a oni tego nie jedzą, to stół. Danie, które przedstawię pochodzi z autonomicznego regionuXīnjiāng, który jest zamieszkały głównie przez Ujgurów, czyli grupa etniczna pochodzenia tureckiego. Danie stało się popularne...
Najnowsze przepisy
Aromatyczna papryka pieczona w oliwie to świetny dodatek... ⇖ 2
Jest coś magicznego w chwili, gdy pierwsze płatki śniegu... ⇖ 13
Tradycyjny domowy obiad z roladami z karkówki i pysznym... ⇖ 19
Przepisy z bloga
Będąc jeszcze biednym studentem, zdarzało się czasem... ⇖ 39
Grzyb o ciekawej nazwie, ozorek dębowy, jak sama nazwa... ⇖ 114
Dzisiaj obchodzimy Star Trak Day, na okoliczność rocznicy... ⇖ 106
Wpadło mi w ręce ostatnio trochę warzyw, które, z uwagi... ⇖ 104
Pieczonki już kiedyś robiłem, a nawet zdobyłem dzięki... ⇖ 137
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 1927
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1106
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 942
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 860
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 816
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 511









































