Dapanji
Źródło: http://kuchniakryzysowa.blogspot.com/2021/09/dapanji.html
Chiny są tak ogromne i zróżnicowane etnicznie, że każdy region ma swoją specyficzną kuchnię. Np. o mieszkańcach Kantonu mówi się, że jedyne co ma nogi, a oni tego nie jedzą, to stół. Danie, które przedstawię pochodzi z autonomicznego regionuXīnjiāng, który jest zamieszkały głównie przez Ujgurów, czyli grupa etniczna pochodzenia tureckiego. Danie stało się popularne...
Najnowsze przepisy
„Wiesz, co zabija dobre śniadanie? Rutyna. Kiedy rano... ⇖ 6
Placki ziemniaczane na smalcu gęsim Dziś, smalec gęsi... ⇖ 12
Pieczona pierś z indyka z przyprawami Pieczona pierś z... ⇖ 21
Co roku do świątecznego barszczyku przygotowuję zakwas z... ⇖ 91
Pasta z awokado i chili – guacamole- zdrowa, aromatyczna... ⇖ 16
Cześć! Dzisiaj pieczemy szybki skyrnik z owocami, jest... ⇖ 18
Składniki: pałki kurczaka 8 sztuk, przyprawa do drobiu... ⇖ 13
Przepisy z bloga
Będąc jeszcze biednym studentem, zdarzało się czasem... ⇖ 40
Grzyb o ciekawej nazwie, ozorek dębowy, jak sama nazwa... ⇖ 114
Dzisiaj obchodzimy Star Trak Day, na okoliczność rocznicy... ⇖ 106
Wpadło mi w ręce ostatnio trochę warzyw, które, z uwagi... ⇖ 105
Pieczonki już kiedyś robiłem, a nawet zdobyłem dzięki... ⇖ 137
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 2056
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1129
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 961
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 878
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 854
Ciasta z polewą czekoladową są przepyszne! Poniżej... ⇖ 538









































